Ion Ceban și „Părinții Solidari” cer să fie revizuit orarul de lucru al grădinițelor
Full Article 2 minutes read

Ion Ceban și „Părinții Solidari” cer să fie revizuit orarul de lucru al grădinițelor

Orarul la care vor începe orele la grădinițe s-ar putea modifica. O solicitare în acest sens a fost făcută de către primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din 15 februarie.

Potrivit acestuia, ora exactă la care un părinte trebuie să îşi aducă copilul la grădiniţă şi tot la oră fixă să îl ia acasă, este un calvar pentru părinţi.

„Am solicitat ca Direcţia educaţie tineret şi sport de comun cu Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate, să vină cu propuneri, cu care vom merge şi la autoritatea publică centrală, pentru a găsi o soluţie optimă în acest sens. Noi suntem pentru flexibilizarea orarului de venire şi plecare a copiilor la grădiniţă, pentru confortul părinţilor”, a precizat acesta.

Anterior, grupul „Părinții Solidari” a întocmit o petiție către autorități, în care cereau grădinițelor să revină la programul lor normal de lucru – de la 7:00 la 19:00. „Având ca temei faptul că majoritatea întreprinderilor din Republica Moldova activează în regim normal și angajații trebuie sa se prezinte zilnic la serviciu, solicitam respectuos revenirea grădinițelor la regim normal de muncă”, spune petiția.

Autorii apelului, care a fost deja semnat de peste 3,5 mii de persoane, cer ca toți copiii să aibă voie să meargă în fiecare zi la grădiniță. În caz contrar, autorii cer ca autoritățile să plătească despăgubiri părinților care sunt obligați să rămână acasă cu copiii lor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: