Irina Vlah, decorată de mitropolitul Vladimir cu ordinul „Meritul Bisericesc”
Full Article 2 minutes read

Irina Vlah, decorată de mitropolitul Vladimir cu ordinul „Meritul Bisericesc”

Fosta bașcană Irina Vlah a fost decorată de mitropolitul Vladimir cu ordinul „Meritul Bisericesc”, de gradul I. Distincția a fost oferită în cadrul unei întrevederi, la reședința mitropolitană din Chișinău, pe 29 februarie. Mitropolia Moldovei informează că Vlah, care este în prezent lidera asociației obștești „Platforma Moldova”, a fost decorată pentru „activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova”. Într-o reacție pe rețelele de socializare, politiciana s-a arătat „onorată” de ordinul primit.  

Mitropolia Moldovei anunță că Irina Vlah a discutat cu mitropolitul despre aspecte ce țin de „buna colaborare spre binele cetățenilor țării noastre”. La rândul său, politiciana anunță că a discutat cu capul Bisericii ortodoxe din Moldova despre importanța păstrării și consolidării „Mitropoliei noastre unite”. „Credința ne unește, ne face mai puternici în fața încercărilor și umple inimile noastre cu speranță”, spune Vlah.

Lidera „Platforma Moldova” s-a arătat onorată de ordinul primit și a dat asigurări: „Voi continua să-mi dedic activitatea asiduă pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Potrivit Mitropoliei Moldova, Irina Vlah a primit distincția „cu ocazia jubileului de 50 de ani, dar și în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Irina Vlah, decorată de mitropolitul Vladimir cu ordinul „Meritul Bisericesc”

Facebook/Irina Vlah

Irina Vlah, decorată de mitropolitul Vladimir cu ordinul „Meritul Bisericesc”

Facebook/Irina Vlah


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: