Irina Vlah susține că ar fi filată și intimidată: „În lupta împotriva mea a fost ridicată o întreagă armată”
Full Article 2 minutes read

Irina Vlah susține că ar fi filată și intimidată: „În lupta împotriva mea a fost ridicată o întreagă armată”

Lidera Platformei „Moldova”, Irina Vlah, care va candida la alegerile prezidențiale din toamnă, susține că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) ar fila deplasările de lucru pe care le efectuează în teritoriu, iar persoanele care acceptă să se întâlnească cu ea, inclusiv primari, ar fi supuși „presiunilor”. Politiciana susține că aceste lucruri s-ar întâmpla la ordinele președintei țării, Maia Sandu. Precizările au fost făcute în cadrul unui briefing de presă din 22 iulie.

Irina Vlah susține că ar fi filată de SIS: potrivit ei, toate deplasările de lucrul în teritoriu ar fi documentate, făcându-se filmări pe ascuns. Aceasta a prezentat și câteva imagini cu mașinile angajaților SIS care ar urmări-o în localitățile în care are întâlniri.

Politiciana a declarat că s-ar face „presiuni” asupra tuturor persoanelor care acceptă să se întâlnească cu ea: primari, oameni de afaceri și cetățeni de rând. Vlah a menționat că, în ziua în care trebuie să vină în teritoriu, primarul localității este sunat de reprezentanții SIS, Cancelariei de Stat și deputați PAS, care „îl roagă insistent” să anuleze întrevederile cu ea, iar uneori chiar ar „ordona” acest lucru. Aceasta a precizat că situația ar avea loc de la începutul anului curent, când a anunțat despre intenția sa de a candida la alegerile prezidențiale.

În ultimele zile am constatat că în lupta împotriva mea, de către Maia Sandu, a fost ridicată o întreagă armată: angajați ai structurilor de forță, reprezentanți ai autorităților locale, analiști de buzunar, presa galbenă și controlată”, a menționat Irina Vlah.

NM a solicitat comentarii la acuzațiile Irinei Vlah de la Președinție și Serviciul de Informații și Securitate, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: