Israelul se așteaptă la un atac iranian după moartea liderului Biroului politic al Hamas
Full Article 2 minutes read

Israelul se așteaptă la un atac iranian după moartea liderului Biroului politic al Hamas

Israelul se așteaptă la un atac din partea Iranului după moartea liderului Biroului politic al organizației teroriste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh. Unele surse mass-media scriu că acesta ar putea avea loc pe 5 august, în timp ce altele indică datele 12 și 13 august. 

Astfel, potrivit Axios, care citează sursele sale din rândul oficialilor americani și israelieni, Iranul ar putea lansa un atac în data de 5 august, în contextul omorului lui Ismail Haniyeh. Interlocutorii publicației sublinează că șeful Comandamentului central al forțelor armate americane, generalul Michael Kurilla, a sosit în Orientul Mijlociu pe 3 august. „Și, deși călătoria a fost planificată în avans, turneul militar are ca scop mobilizarea unei coaliții internaționale pentru a proteja Israelul de eventualele bombardamente iraniene”, au comunicat ei.

Potrivit altor instituții mass-media, un atac iranian ar putea avea loc între 12 și 13 august, când Israelul marchează Tisha Bʼav, ziua de doliu a poporului evreu pentru distrugerea Templului din Ierusalim.

Șeful Biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a murit în data de 31 iulie la Teheran, după explodarea unei bombe plasate într-o casă de oaspeți cu aproximativ două luni în urmă. Hamas consideră că în spatele asasinatului se află Israel. Autoritățile israeliene însă nu au comentat oficial omorul.

Precizăm că Israelul și Hamas se află în război după atacul grupării teroriste din 7 octombrie 2023 asupra teritoriului israelian. Iranul susține Hamas în conflictul armat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: