Italia: O badantă din Moldova a maltratat bătrâna pe care o îngrijea. Ce pedeapsă a primit?
Full Article 2 minutes read

Italia: O badantă din Moldova a maltratat bătrâna pe care o îngrijea. Ce pedeapsă a primit?

O îngrijitoare din Republica Moldova, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnată la 3 ani și 2 luni de închisoare de către Tribunalul din Pesaro, Italia. S-a întâmplat după ce a fost găsită vinovată de maltratarea bătrânei pe care trebuia să o îngrijească.

Badanta a fost acuzată că a creat un mediu de viață stresant și nesigur pentru persoana în vârstă, inclusiv agresiuni fizice, transmite Rotalionul.

Potrivit acuzațiilor aduse de anchetatori, badanta a lovit-o pe femeie în cap cu o pernă și a amenințat-o cu o furculiță, provocându-i o stare de teamă constantă.

De asemenea, în timpul procesului, s-a arătat că ea a lovit-o pe femeie în antebraț și a bruscat-o în timp ce aceasta se deplasa cu ajutorul unui cadru de mers, provocându-i vânătăi și hematoame la nivelul picioarelor și brațelor.

O rană suferită de victimă a dus la un certificat medical care menționa cinci zile de recuperare.

Victima, afectată de aceste condiții de viață abuzive, a decis să raporteze incidentul autorităților, ceea ce a dus la deschiderea unui proces împotriva îngrijitoarei.

În timpul procesului, badanta, care a fost apărată în tribunal de avocata Silvia Pierini, a negat toate acuzațiile, dar probele prezentate au fost suficiente pentru a convinge judecătorul de vinovăția acesteia.

Sentința de 3 ani și 2 luni de închisoare reflectă gravitatea faptelor, iar avocata badantei a declarat că va aștepta motivarea sentinței pentru a face apel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: