Japonia extinde sancțiunile împotriva Rusiei. Se interzice exportul mașinilor de lux, motocicletelor și alcoolului
Full Article 1 minutes read

Japonia extinde sancțiunile împotriva Rusiei. Se interzice exportul mașinilor de lux, motocicletelor și alcoolului

Guvernul Japoniei a anunțat extinderea sancțiunilor economice împotriva Rusiei, implementate din cauza invaziei Ucrainei. Potrivit autorităților de la Tokyo, din 5 aprilie, se interzice exportul în Rusia a mașinilor japoneze de lux, a motocicletelor și a alcoolului, informează BBC pe 29 martie.

În afară de asta, se interzice livrarea în Rusia a obiectelor de artă, a blănurilor, bijuteriilor, tutunului și cosmeticii.

Anterior, Japonia s-a alăturat sancțiunilor financiare impuse Rusiei de țările Occidentale. Drept răspuns, autoritățile de la Moscova au declarat că suspendă negocierile pe tema încheierii unui acord pașnic cu Japonia și au anulat regimul fără vize pentru japonezii care vor să călătorească în insulele Kurile.

Rusia și Japonia nu au semnat niciodată un tratat de pace după al Doilea Război Mondial pentru a pune capăt oficial conflictului, din cauza unei dispute asupra unui grup de insule, cunoscute în Rusia sub numele de Kurilele de Sud și în Japonia sub numele de Teritoriile de Nord, care au fost ocupate de trupele sovietice în anul 1945. Japonia a cedat aceste insule Uniunii Sovietice după ce a capitulat în al Doilea Război Mondial.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: