Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „nebun, fiu de cățea”. Moscova: „Ar trebui să-i fie rușine”
Full Article 2 minutes read

Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „nebun, fiu de cățea”. Moscova: „Ar trebui să-i fie rușine”

Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden l-a numit pe omologul său rus, Vladimir Putin, un „nebun, fiu de cățea”. S-a întâmplat pe 21 februarie în timpul unui eveniment public. În replică, Kremlinul a declarat că asemenea declarații „nu-l pot răni” pe Putin și că lui Biden „ar trebui să-i fie rușine” pentru retorica folosită în adresa lideului de la Moscova.

În timpul unui discurs ținut la o strângere de fonduri pentru campania electorală, președintele american a declarat că riscul unui conflict nuclear există întotdeauna, dar că amenințarea existențială pentru omenire rămâne schimbarea climatică.

Ultima amenințare existențială este clima. Îl avem pe nebunul, fiu de cățea, acest tip Putin și pe alții. Și trebui să ne îngrijorăm mereu în privința conflictele nucleare, dar amenințarea existențială pentru omenire este clima”, a spus liderul de la Washington.

Totodată, Biden l-a criticat și pe predecesorul său Donald Trump, care a comparat problemele sale juridice cu moartea liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi.

El se compară cu Navalnîi și spune că, deoarece țara noastră a devenit comunistă, a fost persecutat ca Navalnîi. De unde naiba vine asta?”, a spus președintele SUA.

În cadrul unor declarații pentru presă din 22 februarie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitrii Peskov a comentat insulta lui Biden în raport cu Putin.

Astfel de declarații grosolane din gura președintelui Statelor Unite sunt cu greu capabile să-l rănească pe șeful unui alt stat, cu atât mai puțin pe președintele Putin. Dar este o rușine pentru țara însăși. Mă refer la Statele Unite”, a declarat reprezentantul Kremlinului.

Potrivit lui Peskov, lui Biden „ar trebui să-i fie rușine” să folosească un astfel de limbaj în raport cu Putin. „Este clar că domnul Biden demonstrează un comportament de cowboy hollywoodian pentru a servi intereselor politice interne”, a adăugat Peskov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: