„Jos mafia imobiliară”. Scandal la ședința CMC, din cauza unui complex imobiliar de la Botanica (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Jos mafia imobiliară”. Scandal la ședința CMC, din cauza unui complex imobiliar de la Botanica (VIDEO)

Ședința Consiliului Municipal Chișinău a fost întreruptă de consilierii fracțiunii PAS. Aceștia au protestat fața de construcția unui complex rezidențial în sectorul Botanica al capitalei. La un moment dat, între aleșii locali s-au produs îmbrânceli. Într-un final, inițiativa a fost aprobată.

Consilierii PAS s-au împotrivit aprobării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) din sectorul Botanica (perimetrul str. Burebista – Sarmisegetusa – Grădina Botanică) și cel cu privire la implementarea Regulamentului Local de Urbanism (RLU). Aceștia au argumentat că proiectul are aviz negativ de la CNA și evidențiază nenumărate încălcări de procedură, cu riscuri de corupție.

Consilierii PAS au adus pancarte cu mesajul „Nu betonați scuarurile. Oamenii se sufocă vara în oraș” și „Nu votați proiecte care distrug orașul”. La un moment dat, între consilieri s-au produs îmbrânceli. Ulterior, consilierul socialist Alexandr Odințov și-a cerut scuze pentru cele întâmplate, dar a spus că va continua să reacționeze dacă va fi provocat.

În apropierea Grădinii Botanice ar urma să fie construite circa 2 mii de apartamente, care potrivit consilierilor PAS, vor crea probleme pentru locuitorii din regiune, din cauza lipsei infrastructurii sociale, a drumurilor și a transportului.

„Familiile care vor locui în acest complex locativ imens se vor confrunta cu lipsa instituțiilor de învățământ, deoarece în apropiere nu există grădinițe și școli cu predare în limba română. Din motiv că nu există grădinițe și școli, părinții vor fi nevoiți să ducă copiii la instituții de învățământ din alte sectoare. Lipsa transportului va crește fluxul de călători în singurul transport public de capacitate mare (la moment autobuzul 23), iar deținătorii de automobile vor sta în ambuteiaje infinite pe străzile deja supraîncărcate”, au argumentat consilierii PAS din CMC.

Deputatul PAS Radu Marian s-a adresat liderului Platformei DA Andrei Năstase, dar și vicepreședinților formațiunii Alexandr Slusari și Igor Munteanu să nu voteze alături de fracțiunea PSRM.

Fac apel către conducerea Platformei DA – Andrei Nastase, Alexandr Slusari, Igor Munteanu, să oprească votul comun…

Publicată de Radu Marian pe Vineri, 2 aprilie 2021

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: