Judocanii, medaliați cu bronz la Paris, revin la Chișinău. La Jocurile Olimpice au plecat alți 3 sportivi moldoveni
Full Article 2 minutes read

Judocanii, medaliați cu bronz la Paris, revin la Chișinău. La Jocurile Olimpice au plecat alți 3 sportivi moldoveni

Judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov, care au obținut medalii de bronz la Jocurile Olimpice Paris, revin la Chișinău. Federația națională de Judo a îndemnat doritorii să-i întâmpine pe sportivi, în seara zilei de 1 august, la Aeroportul din Chișinău. Ministerul Educației a precizat că la evenimentul de întâmpinare vor participa prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Dan Perciun. Între timp, alți trei sportivi moldoveni au plecat la Paris pentru a participa la Jocurile Olimpice. 

Federația de Judo a Republicii Moldova a anunțat că, pe 1 august, revin la Chișinău Denis Vieru și Adil Osmanov. Sportivii vor ajunge la Aeroportul din Chișinău la ora 19:00.

„Comunitatea Judo invită familia, prietenii, fanii, partenerii și oficialii de stat, să întâmpinăm împreună eroii Republicii Moldova la Aeroportul Internaţional din Chişinău”, se arată într-o declarație a federației.

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au menționat că la evenimentul de întâmpinare vor participa prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Dan Perciun.

Între timp, reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii Moldova au anunțat că alți trei polițiști de frontieră au plecat spre Jocurile Olimpice de la Paris.

„Dis-de-dimineață, am fost alături de ei la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a le ura succes și a-i încuraja! Victor Ciobanu va concura la lupte greco-romane pe 5 august. Andrian Mardare va participa la aruncarea suliței pe 6 august. Anastasia Nichita va intra în competiție la lupte pe 8 august. Le dorim mult succes și să ne facă mândri!”, au menționat reprezentanții Poliției de Frontieră pe o rețea de socializare.

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie-11 august. La competiție participă sportivi din 206 țări. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi, care vor concura în cadrul a 10 probe. Până acum, doi sportivi au obținut medalii. Prima medalie, de bronz, a ajuns la judocanul Denis Vieru care a evoluat în categoria de greutate de până la 66 kg. Detalii AICI. A doua – la judocanul Adil Osmanov. Sportivul l-a învins în finala mică a categoriei de greutate de până la 73 kg pe italianul Manuel Lombardo, campion european în 2021 și dublu vicecampion mondial. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: