Judocanul Mihail Latîșev a debutat la Paris: l-a întâlnit pe georgianul Tato Grigalashvili, campion mondial în ultimii ani 
Full Article 2 minutes read

Judocanul Mihail Latîșev a debutat la Paris: l-a întâlnit pe georgianul Tato Grigalashvili, campion mondial în ultimii ani 

Judocanul moldovean Mihail Latîșev, în vârstă de 20 de ani, a debutat la Jocurile Olimpice de la Paris. El l-a întâlnit în categoria 81 kg pe georgianul Tato Grigalashvili, campion mondial în ultimii trei ani. Sportivul din Moldova a fost învins de georgian, în prima luptă – în golden score. Precizările au fost făcute de Comitetul olimpic și sportiv din Republica Moldova. Potrivit site-ului oficial al competiției, Latîșev s-a ales cu un cartonaș roșu. 

Pe 30 iulie, Comitetul olimpic și sportiv din Republica Moldova a anunțat că Mihail Latîșev a pășit pe tatami împotriva campionului mondial din ultimii trei ani, georgianul Tato Grigalashvili.

„Deși a fost învins în golden score, Mihail a demonstrat o forță și un curaj remarcabil, luptând până la ultima secundă”, au comunicat reprezentanții Comitetului.

Potrivit site-ului oficial al competiției, Latîșev s-a ales cu un cartonaș roșu, urmare a trei avertizări.

Mihail Latîșev este angajat al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova. Potrivit Comitetului olimpic și sportiv, Mihail Latîșev s-a născut la Bălți. În 2022 a obținut titlul de campion mondial de tineret, în același an a devenit câștigător la Cupa Europei printre juniori. A fost medaliat cu bronz la Grand Slam-ul de la Abu Dhabi în 2022 și bronz la Grand Prix-ul Portugaliei în 2023. A devenit câștigător la African Open în 2024.

***

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie-11 august. La competiție participă sportivi din 206 țări. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi, care vor concura în cadrul a 10 probe. Până acum, doi sportivi au obținut medalii. Prima medalie, de bronz, a ajuns la judocanul Denis Vieru care a evoluat în categoria de greutate de până la 66 kg. Detalii AICI. A doua – la judocanul Adil Osmanov. Sportivul l-a învins în finala mică a categoriei de greutate de până la 73 kg pe italianul Manuel Lombardo, campion european în 2021 și dublu vicecampion mondial. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: