Kamala Harris și-a ales candidatul pentru funcția de vicepreședinte SUA. Cine este Tim Walz
Full Article 2 minutes read

Kamala Harris și-a ales candidatul pentru funcția de vicepreședinte SUA. Cine este Tim Walz

Kamala Harris, pretendenta Partidului Democrat din SUA la alegerile prezidențiale, a anunțat, în data de 6 august, că și-a ales candidatul pentru funcția de vicepreședinte. Este vorba despre guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz. 

Tim Walz este un susținător al drepturilor comunității LGBT. El, ca și Harris, pledează pentru acordarea dreptului nerestricționat la avort femeilor. Printre realizările sale în Minnesota se numără asigurarea alimentației gratuite pentru elevi în toate școlile. Înainte de a deveni guvernator, acesta a fost membru al Congresului timp de 12 ani.

Precizăm că, inițial, candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale era actualul președinte SUA, Joe Biden, care însă s-a retras din cursa electorală în data de 21 iulie. Evenimentul a avut loc pe fundalul a săptămâni de apeluri de a ieși din alegerile prezidențiale din partea democraților și susținătorilor săi, din cauza îngrijorărilor cu privire la aptitudinea sa de a conduce SUA, după mai multe gafe de vorbire și o prestație slabă la o dezbatere cu alt concurent la funcția de președinte – fostul lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump. După ce și-a anunțat retragerea, Joe Biden a declarat că susține nominalizarea vicepreședintei sale, Kamala Harris, în calitate de candidat la alegerile pentru funcția de președinte din partea democraților.

Aproximativ 99% dintre delegații Partidului Democrat din SUA au susținut nominalizarea lui Harris la funcția de președinte în cadrul votării online. Nominalizarea sa va fi confirmată oficial la congresul partidului, care va începe pe 19 august.

Alegeri prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: