Kievul și Moscova se acuză de noi bombardamente la centrala nucleara Zaporojie, cea mai mare din Europa
Full Article 2 minutes read

Kievul și Moscova se acuză de noi bombardamente la centrala nucleara Zaporojie, cea mai mare din Europa

Teritoriul din apropierea centralei nucleare Zaporojie a fost din nou bombardat astăzi, 13 august. În timp ce primarul din Energodar, localitatea în care unde se află centrala nucleară, a raportat despre bombardarea zonei centralei și a teritoriului industrial de către trupele ruse, reprezentantul autoproclamatei administrații ruse a regiunii Zaporojie, Vladimir Rogov, a susținut că Energodar este bombardat de armata ucraineană, scrie NM.

„Au fost primite informații despre o altă provocare a ocupanților. Potrivit locuitorilor, din zonei parcului spre centrala nucleară Zaporojie și zona industrială se efectuează din nou bombardamente. Intervalul dintre plecare și sosire este de 3-5 secunde”, a declarat primarul Energodar, Dmitri Orlov.

Canalele de telegramă ucrainene  scriu că oamenii părăsesc Energodar și așezările din apropiere în masă.

La rândul lor, autoritățile ruse au spus că trupele ucrainene bombardează centrala nucleară Zaporojie. Acest lucru a fost raportat de RIA Novosti cu referire la Vladimir Rogov.

Precizăm că centrala nucleară de la Zaporojie, situată la 400 km de Moldova, este cea mai mare centrală nucleară din Europa. După mai multe atacuri asupra centralei nucleare, care se află sub controlul armatei ruse, regiunea și lumea au început să vorbească despre amenințarea unei catastrofe nucleare.

Agenția pentru Protecția Mediului a raportat că, după evenimentele din jurul centralei nucleare, nu au fost înregistrate depășiri ale nivelului de radiații admisibil în Republica Moldova.

Între timp, Ministerul Sănătății a spus că iodura de potasiu primită din România, care este luată în timpul dezastrelor nucleare, va fi distribuită policlinicilor. Acesta va  apărea în farmacii, dar va fi eliberată de medicii de familie numai în cazul amenințării cu răspândirea radiațiilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: