Kievul și Moscova se acuză de noi bombardamente la centrala nucleara Zaporojie, cea mai mare din Europa
Full Article 2 minutes read

Kievul și Moscova se acuză de noi bombardamente la centrala nucleara Zaporojie, cea mai mare din Europa

Teritoriul din apropierea centralei nucleare Zaporojie a fost din nou bombardat astăzi, 13 august. În timp ce primarul din Energodar, localitatea în care unde se află centrala nucleară, a raportat despre bombardarea zonei centralei și a teritoriului industrial de către trupele ruse, reprezentantul autoproclamatei administrații ruse a regiunii Zaporojie, Vladimir Rogov, a susținut că Energodar este bombardat de armata ucraineană, scrie NM.

„Au fost primite informații despre o altă provocare a ocupanților. Potrivit locuitorilor, din zonei parcului spre centrala nucleară Zaporojie și zona industrială se efectuează din nou bombardamente. Intervalul dintre plecare și sosire este de 3-5 secunde”, a declarat primarul Energodar, Dmitri Orlov.

Canalele de telegramă ucrainene  scriu că oamenii părăsesc Energodar și așezările din apropiere în masă.

La rândul lor, autoritățile ruse au spus că trupele ucrainene bombardează centrala nucleară Zaporojie. Acest lucru a fost raportat de RIA Novosti cu referire la Vladimir Rogov.

Precizăm că centrala nucleară de la Zaporojie, situată la 400 km de Moldova, este cea mai mare centrală nucleară din Europa. După mai multe atacuri asupra centralei nucleare, care se află sub controlul armatei ruse, regiunea și lumea au început să vorbească despre amenințarea unei catastrofe nucleare.

Agenția pentru Protecția Mediului a raportat că, după evenimentele din jurul centralei nucleare, nu au fost înregistrate depășiri ale nivelului de radiații admisibil în Republica Moldova.

Între timp, Ministerul Sănătății a spus că iodura de potasiu primită din România, care este luată în timpul dezastrelor nucleare, va fi distribuită policlinicilor. Acesta va  apărea în farmacii, dar va fi eliberată de medicii de familie numai în cazul amenințării cu răspândirea radiațiilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: