Krasnoselski, către Dodon după declarațiile despre reintegrarea regiunii transnistrene: „Consider insinuările dvs nepotrivite”
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski, către Dodon după declarațiile despre reintegrarea regiunii transnistrene: „Consider insinuările dvs nepotrivite”

Liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a negat afirmațiile președintelui Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, despre faptul că Tiraspolul a solicitat Chișinăului reintegrarea malului stâng al Nistrului. Krasnoselski a spus că declarațiile liderului socialist sunt „insinuări nepotrivite”. Precizările au fost făcute în cadrul unei adresări publicate pe rețelele de socializare pe 10 iunie. 

Domnule Dodon, fie că sunteți indus în eroare, fie că distorsionați în mod deliberat esența apelurilor mele către președintele Republicii Moldova. Da, într-adevăr, am solicitat în mod repetat – atât în scris, cât și public – conducerii Moldovei continuarea dialogul politic. Doar atât. Atât în trecut, cât și de acum încolo, poporul transnistrean și președintele RMN (regiunea transnistreană – n. r.) sunt uniți în opinia lor cu privire la viitorul Transnistriei – independență și recunoașterea internațională. Iar insinuările dumneavoastră mi se par nepotrivite”, a declarat Krasnoselski.

Acesta l-a sfătuit pe Dodon „să fie mai atent la conținutul și esența adresărilor care parvin”.

Dacă dumneavoastră dumneavoastră, domnule Dodon, veți ajunge la putere în Republica Moldova, vă sfătuiesc să fiți mai atent la conținutul și esența apelurilor primite și, cel mai important, să studiați în sfârșit istoria recentă a Republicii Moldova și legislația acesteia, în primul rând, Declarația de Independență a Republicii Moldova. Și, pe această bază, să fie luată singura decizie corectă – recunoașterea RMN”, a spus liderul nerecunoscut de la Tiraspol.

***

Precizăm că, pe 9 iunie, în cadrul unui interviu pentru RIA Novosti, Igor Dodon a declarat că, în timpul mandatului său de președinte al Republicii Moldova, i-a spus de mai multe ori lui Vadim Krasnoselski că singura garanție de securitate pentru regiunea transnistreană este să fie parte componentă a țării noastre. „Atunci el insista pe independență. Acum doi ani i-a scris o scrisoare Maiei Sandu: „haideți să ne unim, haideți să discutăm despre cum ne vom uni”. În sfârșit au conștientizat. Dar dacă Transnistria ar fi fost independentă, nerecunoscută, ucrainenii ar fi atacat-o demult, încă de la începutul operațiunii militare speciale (așa numește Kremlinul invazia asupra Ucrainei – n. r.) ar fi atacat-o”, a spus socialistul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: