Krasnoselski îndeamnă la calm: „Elevii și studenții se vor întoarce în bănci după ce ne vom asigura de siguranța lor”
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski îndeamnă la calm: „Elevii și studenții se vor întoarce în bănci după ce ne vom asigura de siguranța lor”

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a comentat amenințările cu bombă, care au parvenit pe 21 martie în practic toate instituțiile de învățământ din regiunea transnistreană. Autoproclamatul președinte al regiunii a declarat că nu s-a confirmat niciuna dintre informațiile despre minarea clădirilor și a reamintit că astfel de amenințări sunt pedepsite penal.

Organele de drept verifică clădirile instituțiilor de învățământ ale republicii. În momentul actual, din fericire, nu s-a confirmat nicio amenințare privind minarea acestora. Este acel caz când falsitatea informațiilor bucură. Însă cei care răspândesc astfel de informații trebuie să conștientizeze că pedeapsa pentru astfel de „glume” va fi serioasă. Experiența recentă a demonstrat că, deseori, autorii mesajelor de presupuse minări ale locurilor publice și de importanță socială se află în afara țării. De această dată, în jocul său, autorul a decis să adauge politică. Nu vom admite să fie semănată ură interetnică!”,  a comentat Krasnoselski.

Liderul de facto de la Tiraspol a îndemnat locuitorii regiunii să nu intre în panică.

Îndemn toți transnistrenii la calm. Oamenii legii își fac munca. Elevii și studenții se vor întoarce în bănci după ce ne vom asigura de siguranța lor. Amintesc: răspândirea informațiilor mincinioase despre acte de terorism se pedepsește penal”, a conchis Vadim Krasnoselski.

Amintim că în sms-urile expediate conducerii instituțiilor de învățământ se solicită „eliberarea Transnistriei de sub ocupația rusă”. Acestea se încheie cu mesajul „Slavă Moldovei! Moarte rușilor!”.

Disclaimer! Redacția NM condamnă Condamnă apelurile de violență, dezumanizare, revanșism, xenofobie, discurs instigator la ură și exploatarea fobiilor dar și a prejudecăților, inclusiv în timpul războiului. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: