Krasnoselski, la aniversarea armatei: „Nu exclud variantele de soluționare a diferendului transnistrean cu aplicarea forței”
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski, la aniversarea armatei: „Nu exclud variantele de soluționare a diferendului transnistrean cu aplicarea forței”

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a participat, pe 6 septembrie, la un eveniment organizat cu ocazia aniversării a 30 de ani de la crearea armatei transnistrene. În cadrul discursului, acesta a acuzat Chișinăul de separatism și a menționat că nu exclude că diferendumul transnistrean va fi soluționat prin aplicarea forței și a unor „măsuri dure”.

Krasnoselski a acuzat Chișinăul de „genocid împotriva poporului transnistrean”.

„Până în prezent, Moldova nu a răspuns pentru crimele sale de război. Nu a răspuns pentru atacurile teroriste împotriva poporului transnistrean, nu și-a exprimat regretul pentru genocidul împotriva poporului transnistrean. În Moldova nu există consecințe juridice și de drept pentru războiul respectiv, absolut niciun regret. Iar dacă cineva nu își regretă crimele, înseamnă că este gata să săvârșească altele similare. Acei teroriști care au împușcat oameni în ceafă, ei sunt „eroi”. Da, acolo sunt proprii eroi – cei care au ucis. Iar noi avem proprii eroi – pe cei care au apărat. Iată care este diferența principială”, a declarat liderul de la Tiraspol.

Liderul de facto al Transnistriei a mai spus că nu exclude aplicarea unor măsuri dure pe viitor, pentru soluționarea conflictului.

„Nimeni nu știe cu siguranță ce urmează. Nu exclud și variantele de soluționare a diferendului transnistrean cu aplicarea forței, variante dure. Nimeni nu a renunțat la acestea. Încă niciun politician moldovean nu a îndrăznit să declare „Noi renunțăm la astfel de măsuri”. Nici un politician moldovean nu și-a exprimat regretul pentru războiul care a fost declanșat în Transnistria. Niciunul nu a spus adevărul despre faptul că anume Moldova a distrus integritatea teritorială a Moldovei sovietice, nu a spus că ei sunt separatiști. Noi nu am distrus nimic și nu am ieșit de nicăieri”, a mai spus Krasnoselski.

La eveniment a evoluat și trupa DoReDoS, care a reprezentat, în 2018, Republica Moldova la Eurovision. Membrii formației sunt originari din stânga Nistrului.

Krasnoselski, la aniversarea armatei: „Nu exclud variantele de soluționare a diferendului transnistrean cu aplicarea forței”

president.gospmr

Precizăm că, în timpul dezbaterilor cu privire la Planul de acțiuni a Guvernului în domeniul reintegrării, care s-au desfășurat pe 6 septembrie, vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski a declarat că unul dintre obiectivele Chișinăului este „să devină mai atractiv pentru malul stâng”.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: