Kulminski explică scandalul de la Comrat: Erau 3 deputați din fracțiunea socialiștilor, care urlau non-stop
Full Article 3 minutes read

Kulminski explică scandalul de la Comrat: Erau 3 deputați din fracțiunea socialiștilor, care urlau non-stop

Trei deputați ai Adunării Populare, membri ai fracțiunii PSRM, au venit la întâlnirea cu președintele Maia Sandu intenționat pentru a o sabota și a crea scandal. Restul, au adresat întrebări dure, dar politicoase. Declarația a fost făcută de către ex-vicepremierul pentru reintegrare, Vlad Kulminski, care a participat la întrevederea șefului statului cu deputații Adunării Populare, notează IPN cu referire la emisiunea „Ora Expertizei” de la JurnalTV. NM a solicitat o replică din partea PSRM.

Fostul vicepremier pentru reintegrare, Vlad Kulminski, explică scandalul din timpul întâlnirii președintelui Sandu cu deputații Adunării Populare prin faptul că socialiștii și-ar fi dorit să compromită vizita șefului statului la Comrat. Se întâmplă după ce mai mulți deputați ai Adunării Populare i-ar cerut președintelui să meargă în Rusia pentru a negocia un preț mai bun la gaz.

În cadrul întâlnirii din Adunarea Populară, din cei 33 de deputați prezenți, 30 au pus întrebări dificile, dure, dar într-un mod foarte politicos. Ei au demonstrat respect față de statul Republica Moldova și funcția de președinte. Dar acolo erau 3 deputați din fracțiunea socialiștilor, care pur și simplu urlau non-stop. Așa nu poți să te comporți cu președintele țării. A fost foarte corect că întâlnirea a fost întreruptă. Nu trebuie să-i punem pe toți într-o oală, acolo erau persoane care au venit cu un scop clar de a submina această întâlnire și de a provoca un scandal”, a spus ex-vicepremierul pentru reintegrare, Vlad Kulminski.

Amintim că Vlad Kulminski a participat la toate întrevederile șefei statului, care au avut loc pe 2 septembrie în UTA Găgăuzia. Este cel puțin a doua deplasare a fostului vicepremier pentru Reintegrare la Comrat timp de o lună. Pe 17 august, Kulminski a asistat la ședința Adunării Populare a Găgăuziei. Contactat de NM, Kulminski a precizat că a fost acolo în calitate de activist civic și că deocamdată nu reprezintă nicio organizație, însă ar putea ajuta la crearea unor canale de dialog permanent dintre Găgăuzia și autoritățile centrale.

Pe 2 septembrie, fostul ministru a însoțit-o pe șefa statului la întrevederile oficiale de la Comrat, iar din imaginile publicate de gagauzinfo.md, acesta a plecat în aceeași mașină cu Maia Sandu.

Kulminski explică scandalul de la Comrat: Erau 3 deputați din fracțiunea socialiștilor, care urlau non-stop

gagauzinfo.md

Maia Sandu a ajuns în dimineața de 2 septembrie la Comrat. Aceasta a ținut un discurs la Universitate, după care a răspuns la întrebările participanților. Ulterior, șefa statului a fost condusă către clădirea Executivului, unde a fost întâmpinată de către președintele Adunării Populare a Găgăuziei  Dmitri Constantinov și de către guvernatoarea Irina Vlah. Bașcanul i-a reproșat Maiei Sandu că nu a fost organizată și o întrevedere bilaterală între ele. Ulterior, șefa statului s-a întâlnit cu deputații locali. Întrevederea a fost întreruptă, după ce câțiva aleși au început să se comporte agresiv.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: