La Iași începe Forumul Oraşelor Înfrăţite. Participă peste 50 de primari din R. Moldova, România şi Ucraina
Full Article 1 minutes read

La Iași începe Forumul Oraşelor Înfrăţite. Participă peste 50 de primari din R. Moldova, România şi Ucraina

Peste 50 de primari din România, Republica Moldova și Cernăuți (Ucraina), alături de reprezentanți ai Guvernului României și experți în accesarea și implementarea de proiecte europene, se reunesc la Iași în perioada 23-24 septembrie, în cadrul Forumului Orașelor Înfrățite, transmite Radio Iași.

Evenimentul urmărește să sprijine cooperarea între orașele înfrățite, cu scopul de a identifica noi posibilități de colaborare instituțională, în special în ceea ce privește atragerea fondurilor nerambursabile. Totodată, organizatorii subliniază importanța creării unei rețele de relații între participanți pentru a facilita implementarea de proiecte finanțate din fonduri europene de preaderare și transfrontaliere.

Forumul va include, în prima zi, prezentări la Palatul Culturii, iar a doua zi la Primăria Municipiului Iași, pe teme precum oportunități de finanțare nerambursabilă, termene pentru depunerea proiectelor, structuri eligibile și exemple de bună practică în dezvoltarea urbană și rurală.

Evenimentul este organizat de Primăria Iași în colaborare cu Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: