„La mulți ani Moldova”. Maia Sandu, Dorin Recean și Igor Grosu, la 33 de ani de la proclamarea independenței 
Full Article 3 minutes read

„La mulți ani Moldova”. Maia Sandu, Dorin Recean și Igor Grosu, la 33 de ani de la proclamarea independenței 

Republica Moldova marchează 33 de ani de la proclamarea independenței. Prin intermediul unui video, președinta țării Maia Sandu a declarat că „mereu există opțiunea să renunțăm” însă „alegem să ne ridicăm, oricât de greu ar fi”. „La mulți ani Moldova”, a comunicat Maia Sandu. Menționăm, șefa statului are Covid-19 și se va afla în izolare în următoarele câteva zile. De cealaltă parte, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului Igor Grosu au depus flori în dimineața zilei la complexul memorial „Eternitate” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. „Un lucru trebuie să-l înțelegem din scurta istorie: pentru independență trebuie să lupți, pentru respect trebuie să lupți. Aceste elemente nu se dau pe gratis”, a comunicat speakerul Parlamentului în timpul unor declarații pentru jurnaliști. 

„Mereu există opțiunea să renunțăm. Deciziile pe care le luăm ne pot ține pe loc. Am fi putut abandona. Drumul pe care îl alegem poate fi greu. Ar fi putut să ne pese mai puțin. Am fi putut să renunțăm și să ne pierdem curajul. Fiecare decizie pe care o luăm ne ține pe loc sau ne duce înainte. Suntem ceea ce alegem zi de zi. Alegem să ne ridicăm, oricât de greu ar fi. Alegem să muncim pentru viitorul nostru. Perseverăm pentru copiii noștri. Alegem speranța și viața. Credem în puterea neamului nostru. Moldova este casa noastră și alegem un viitor în pace și bunăstare. Ne scriem istoria. La mulți ani Moldova”, a comunicat Maia Sandu prin intermediul unui video postat pe rețelele de socializare.

Cu ocazia Zilei Independenței, președintele Parlamentului și premierul au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Este o aniversare frumoasă, mai cu seamă este o aniversare în ajunul unor evenimente foarte importante pentru noi – mă refer la procesul de integrare europeană. Un lucru trebuie să-l înțelegem din scurta istorie a noastră, că pentru independență trebuie să lupți, pentru respect trebuie să lupți. Aceste elemente nu se dau pe gratis. Nu se oferă ca o decorație. Pentru asta trebuie să muncim”, a menționat Igor Grosu.

La rândul său, Dorin Recean a spus că „astăzi sărbătorim curajul, determinarea, sacrificiul celor care au făcut ca această țară să fie independentă atunci, la începuturi”.

„Sărbătoarea de astăzi este un prilej bun să ne unim cu toții ca națiune și determinat să mergem înainte spre un viitor european. (…) Cel mai important acum este să ne mobilizăm și indiferent cât de mult suntem provocați din exterior, dar mai ales din interior, să păstrăm unitatea și determinarea noastră – să construim viața noastră aici, acasă”, a conchis premierul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: