Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău, prelungită: „A fost depus doar un singur dosar de participare”
Full Article 3 minutes read

Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău, prelungită: „A fost depus doar un singur dosar de participare”

Licitația pentru locațiunea activelor neutilizate destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a fost prelungită. Anunțul a fost făcut de AIC, care a precizat că decizia se datorează faptului că doar o companie a depus dosarul pentru participarea la licitație. 

În contextul în care, astăzi, 25 martie, curent, ora 17:00, s-a finalizat termenul de depunere a ofertelor pentru Licitația cu strigare pentru locațiunea activelor neutilizate destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages, informăm că a fost depus doar un singur dosar de participare, respectiv, Comisia de licitație a decis prelungirea termenului de depunere a cererilor de participare. (…) Este important de menționat că, potrivit calendarului, în intervalul de 11-25 martie, curent, Lagardere Travel Retail a fost singura companie care a depus dosarul de participare la licitație iar companiile care au solicitat clarificări la subiect au fost: Best Value, DFM, Lagardere Travel Retail, Avolta AG, Viorica Cosmetics, Moonglow, Adani Group și Aero Food”, se arată într-un comunicat publicat de Aeroportul Chișinău.

Întreprinderea a publicat și calendarul de organizare a licitației publice:

  • 26 martie – 15 aprilie – perioada de depunere a cererilor de participare;
  • 15-16 aprilie – examinarea dosarelor;
  • 17 aprilie, 11:00 – desfășurarea licitației și anunțarea câștigătorului.

În cazul în care și la expirarea termenului prelungit, va fi depus doar un singur dosar, organizatorul licitației va considera procedura nominalizată a fi finalizată, potrivit prevederilor Regulamentului cu privire la modul de dare în locaţiune a activelor neutilizate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 483 din 29.03.2008 în coroborare cu prevederile Regulamentului privind licitațiile cu strigare și cu reducere, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 136 din 10.02.2009”, au comunicat reprezentanții aeroportului.

***

Amintim că, pe 4 martie, Agenția Proprietății Publice (APP) a relansat licitația publică pentru selectarea unui locatar pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterila din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Anunțul a venit după ce, la prima licitație cu strigare organizată de Guvern, au participat doar două companii – Lagardere și LeBridge. Șeful APP, Roman Cojuhari, a declarat că prima licitație nu a asigurat o concurență „suficientă”, în timp ce ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, este de părere că licitația a fost „sabotată” de oligarhul fugar Ilan Șor. „Au fost identificate carențe, s-a lansat o anchetă internă și ne vom clarifica”, a spus Spînu pe 21 februarie, în cadrul unei emisiuni televizate.

Anterior, în spațiul public, au apărut zvonuri despre faptul că caietul de sarcini pentru licitație ar fi fost făcut după profilul Lagardere, lucru negat de vicepreședintele companiei Baptiste Duguit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: