Liderii europeni au ales candidații pentru principalele funcții din Europa. Maia Sandu i-a felicitat pe cei nominalizați
Full Article 3 minutes read

Liderii europeni au ales candidații pentru principalele funcții din Europa. Maia Sandu i-a felicitat pe cei nominalizați

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord cu privire la noua conducere a principalelor instituții europene. Au nominalizat-o pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de președintă a Comisiei Europene, pe Antonio Costa – în funcția de președinte al Consiliului European și pe Kaja Kallas – în funcția de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate. Acum, candidaturile lor trebuie aprobate de Parlamentul European. Președinta Maia Sandu a venit deja cu un mesaj de felicitare și a menționat că așteaptă, cu nerăbdare, să lucreze cu cei trei lideri „pentru a crea o Europă mai puternică”. „Sunt încrezătoare că împreună putem aduce Moldova acolo unde îi este locul – în familia UE”, a comunicat Sandu. 

Liderii țărilor Uniunii Europene au votat, pe 27 iunie – la Bruxelles, noua conducere a principalelor instituții europene. Potrivit BBC, Ursula von der Leyen rămâne preşedinta Comisiei Europene, fostul prim-ministru portughez Antonio Costa va fi preşedinte al Consiliului European, iar premierul Estoniei Kaja Kallas a fost desemnat pentru funcţia de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate. Acum, candidaturile lor trebuie aprobate de Parlamentul European.

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a venit deja cu un mesaj de felicitare. „Felicitări sincere, dragii Ursula von der Leyen, Kaja Kallas și Antonio Costa. Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a crea o Europă mai puternică, sigură și unită. Sunt încrezătoare că împreună putem aduce Moldova acolo unde îi este locul – în familia UE”, a menționat Sandu pe o rețea de socializare.

Potrivit caleaeuropeana.ro, pe lângă cei trei lideri – Ursula von der Leyen (Germania), Antonio Costa (Portugalia) și Kaja Kallas (Estonia) – este de așteptat ca Roberta Metsola (Malta, PPE) să fie reconfirmată în funcția de președintă a Parlamentului European pentru încă doi ani și jumătate la momentul constituirii noului Parlament European, la sesiunea plenară inaugurală din perioada 16-19 iulie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: