Liderul grupării Hezbollah, ucis într-un atac aerian israelian. Ar fi murit și fiica lui
Full Article 2 minutes read

Liderul grupării Hezbollah, ucis într-un atac aerian israelian. Ar fi murit și fiica lui

Armata Israelului a anunțat, pe 28 septembrie, că l-a ucis pe liderul grupării paramilitare libaneze, Hassan Nasrallah, în timpul unui atac aerian. În timpul atacului ar fi fost omorâtă și fiica lui, Zainab Nasrallah, scrie presa israeliană. 

Armata israeliană a comunicat că, pe 27 septembrie, a săvârșit un atac aerian asupra sediului grupării paramilitare Hezbollah din capitala libaneză Beirut, care era amplasat sub un bloc de locuit. În atac a fost ucis liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, comandatul frontului sudic al grupării paramilitare, Ali Karki, și alți comandanți.

În același timp, presa isareliană scrie că și fiica lui Hassan Nasrallah, Zainab Nasrallah, ar fi fost omorâtă în timpul bombardamentului.

Hassan Nasrallah a preluat conducerea Hezbollah în anul 1992, după ce fostul lider al grupării paramilitare, Abbas al-Musawi, a fost lichidat într-un atac al Israelului.

Fiica lui Hassan Nasrallah, Zainab, era cunoscută pentru devotamentul său față de Hezbollah, potrivit presei israeliene. Într-un interviu din 2002, în timp ce comenta decesul fratelui său Hadi, în cadrul unei confruntări cu armata Israelului din 1997, femeia a declarat că familia sa „nu a vărsat nicio lacrimă”. „Ne este rușine că am făcut un sacrificiu atât de mic în comparație cu alte familii de martiri”, a mai spus ea.

Precizăm că, în ultimele săptămâni, au avut loc atacuri crâncene între armata israeliană și gruparea paramilitară Hezbollah. Ostilitățile s-au produs în contextul războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza, care este susținută de Hezbollah.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: