Liderul trupei „Ногу свело!”, Maxim Pokrovskii, a fost declarat „agent străin” în Rusia
Full Article 1 minutes read

Liderul trupei „Ногу свело!”, Maxim Pokrovskii, a fost declarat „agent străin” în Rusia

Liderul trupei rock rusești „Nogu Svelo!” („Ногу свело!”), Maxim Pokrovskii, a fost inclus în registrul persoanelor care acționează în calitate de „agent străin” în Rusia. Informația a fost făcută publică, pe 31 martie, de către Ministerul rus al Justiției, scrie DW.

Potrivit Ministerului Justiției, muzicianul, care locuiește în afara Federației Ruse, a susținut în mod deschis Ucraina, inclusiv prin strângerea de fonduri, a interacționat în mod activ cu structuri străine și, de asemenea, „a vorbit în mod negativ” despre cetățenii ruși.

Pe lângă Maxim Pokrovski, în registrul „agenților străini” a fost inclus și politicianul din Novosibirsk, Serghei Boiko. Potrivit ministerului rus al Justiției,  acesta „a discreditat ideile de servire a patriei” și „a format o atitudine negativă față de serviciul militar”.

În registrul „agenților străini” a fost inclus și proiectul „Social Technologies Hothouse”, care, potrivit autorităților ruse, „a discreditat armata”, precum și „Alianța heterosexuală și LGBT pentru egalitate” și asociația „True Russia”, care pledează pentru încetarea imediată a invaziei militare a Rusiei în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: