Lituania va oferi Moldovei drone și aparate termice pentru vedere de noapte
Full Article 2 minutes read

Lituania va oferi Moldovei drone și aparate termice pentru vedere de noapte

Lituania va oferi Republicii Moldova drone și aparate termice pentru vedere de noapte. Anunțul a fost făcut de ministrul apărării al Lituaniei, Laurynas Kasčiūnas, care efectuează o vizită la Chișinău. Oficialul străin a refuzat să comunice numărul de unități, însă a menționat că dispozitivele „vor fi foarte utile” țării. 

Pe 1 august, la Chișinău, ministrul apărării al Republicii Moldova Anatolie Nosatîi și ministrul apărării naționale al Republicii Lituania Laurynas Kasčiūnas au susținut declarații de presă.

Kasčiūnas a spus că l-a anunțat pe Nosatîi că Lituania va livra Moldovei aparate termice pentru vedere de noapte. „Acestea sunt produse de producători lituanieni”, a menționat el

Totodată, el a declarat că urmează să fie livrate și drone. „Și în acest sens avem producători foarte buni. Considerăm că ele se vor dovedi de ajutor pentru Republica Moldova”, a comunicat el, adăugând că dronele ar putea fi livrate până la sfârșitul acestui an.

Întrebat câte bucăți de echipamente vor fi livrate și dacă acestea sunt o donație, oficialul lituanian a răspuns: „Există în domeniul apărării un termen care este cât se poate de potrivit pentru a răspunde la această întrebare, termenul este „ambiguitate strategică”. Nu presupune neapărat să zicem în termeni foarte specifici sau în numere foarte specifice care va fi cantitatea. Însă aceste dispozitive care vor fi livrate, cu siguranță, vor fi foarte utile pentru Republica Moldova. Noi vedem asta ca o susținere oferită țării”.

Laurynas Kasčiūnas a mai spus că Anatolie Nosatîi va efectua o vizită, în această toamnă, în Lituania. „O vizită de studiu în cadrul căreia va fi posibilă ca să fie consolidate capacitățile de utilizare a dronelor”, a menționat Laurynas Kasčiūnas.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: