Litvinenco, despre scurgerile de informații de pe Telegram: „Era previzibil, grupările criminale s-au unit”
Full Article 2 minutes read

Litvinenco, despre scurgerile de informații de pe Telegram: „Era previzibil, grupările criminale s-au unit”

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a infirmat informațiile apărute în spațiul public înainte de ședința Guvernului, după spargerea conturilor de Telegram ale președintei Maia Sandu și a vicepremierului Andrei Spînu. De asemenea, pe ordinea de zi a fost introdusă, suplimentar, inițiativa privind aprobarea sesizării la Curtea Constituțională cu privire la constituționalitatea Partidului „ȘOR”.

UPDATE (15:26) Cabinetul de miniștri a aprobat, în unanimitate, propunerea de expediere la Curtea Constituțională a sesizării formulate de ministrul Justiției cu privire la Partidul „ȘOR”.

„Am văzut aceste mesaje false, era cumva previzibil, pentru că ajungem la un final și acesta nu este deloc plăcut pentru acele grupări criminale cu care luptăm de mai mult timp și s-au unit și încearcă săptămână submineze procesele care au pornit împotriva lor”, a declarat Litvinenco în debutul ședinței.

Amintim că, cu puțin timp înainte de ședința Guvernului, canalul de Telegram al președintei Maia Sandu, dar și al vicepremierului Andrei Spînu, au fost sparte, fiind publicate mesaje cu critici în adresa guvernării și indicarea unui site, unde au fost publicate presupuse conversații private. Atât Președinția, cât și vicepremierul Andrei Spînu au declarat că nu au publicat astfel de mesaje.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: