LIVE Miniștrii de Externe ai României și Ucrainei, declarații la Chișinău, alături de Mihai Popșoi
Full Article 50 second read

LIVE Miniștrii de Externe ai României și Ucrainei, declarații la Chișinău, alături de Mihai Popșoi

Ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi, împreună cu omologul său din România, Luminița Odobescu, și cel din Ucraina, Dmytro Kuleba, susțin o conferință de presă. Înainte de aceasta, miniștrii – reuniți la Chișinău în formatul Trilaterala România-Moldova-Ucraina – au purtat discuții despre colaborarea celor trei țări vecine în domeniul energeticii și al infrastructurii. 

 

 

Precizăm că, pe 5 iulie, la Chișinău, a avut loc cea de-a treia reuniune a Trilateralei România-Moldova-Ucraina la nivelul miniștrilor de externe.

Acest format a fost lansat în anul 2022, la inițiativa șefului diplomației de la București de atunci, Bogdan Aurescu. Acesta are drept scop cooperarea dintre cele trei țări vecine în contextul invaziei ruse împotriva Ucrainei și crizele cu care se confruntă Ucraina și Moldova din cauza acesteia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: