LIVE Parlamentul, în ședință. Deputații vor examina propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență 
Full Article 2 minutes read

LIVE Parlamentul, în ședință. Deputații vor examina propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență 

Parlamentul s-a convocat în ședință plenară, aceasta după ce membrii Biroului permanent au aprobat completarea ordinii de zi a ședinței. Deputații vor examina astăzi propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență, precum și un șir de proiecte incluse anterior pe ordinea de zi de Biroul permanent.

De menționat că pe 21 iunie, Comisia pentru Situații Excepționale a propus prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu încă 45 de zile, începând cu 24 iunie 2022. În cadrul ședinței de ieri a Guvernului a fost aprobat proiectul de lege în acest sens. Astfel, proiectul urmează a fi votat astăzi de către deputați.

Potrivit Guvernului, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați.

În aceste condiții, Comisia pentru Situații Excepționale va putea interveni prompt, în cazul necesității de a lua decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent, pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice și menținerea securității energetice a statului.

Pe 21 iunie, președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8 că prim-ministra Natalia Gavrilița este așteptată joi în fața deputaților cu solicitarea de a prelungi starea de urgență. Grosu susține că este „un instrument necesar”, întrucât țara noastră trebuie să fie pregătită „pentru orice situație”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: