(VIDEO) PAS a organizat un flashmob în fața clădirii președinției: „Dodon, nu semna pentru judecători corupți”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) PAS a organizat un flashmob în fața clădirii președinției: „Dodon, nu semna pentru judecători corupți”

Mai mulți membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în frunte cu Maia Sandu au organizat un flashmob în fața sediului președinției. Aceștia i-au cerut președintelui Igor Dodon să nu semneze decretul pentru numirea lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

La manifestație au participat președinta PAS Maia Sandu, deputații Igor Grosu, Mihai Popșoi, Lilian Carp, Radu Marian și Sergiu Litvinenco, dar și alți membri ai partidului. Unii dintre ei au purtat fotografii ai judecătorului Vladislav Clima.

„Vladislav Clima este o persoană comodă pentru Igor Dodon, pentru a emis o decizie controversată și este șantajabil”, a declarat deputatul Sergiu Litvinenco.

„Pe Dodon nu-l va salva nici Clima și nici alți judecători și procurori corupți, pentru că lista păcatelor lui Dodon este prea mare. Justiția o să ajungă să le ceară socoteală tuturor”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu.

Membrii PAS au scandat „rușine”, „Clima și Dodon la tomberon” și „Dodon, nu semna”. Aceștia și-au îndemnat susținătorii să semneze o petiție prin care să îi ceară șefului statului să nu semneze decretul pentru numirea lui Vladislav Clina în funcția de președinte al Curții de Apel.

Precizăm că, pe 21 iunie 2018, Vladislav Clima a decis menținerea deciziei primei instanțe privind anularea alegerilor primarului municipiului Chișinău, scrutin câștigat de Andrei Năstase.

Amintim că, pe 28 iulie, membrii PAS au organizat un flashmob în fața Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde urmau să fie aleși președintele și doi vicepreședinți ai Curții Supreme de Justiție, precum și președinții Curții de Apel Chișinău, Bălți și Comrat. Ulterior, la CSM au venit și membrii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Deputații Platformei DA au intrat în sala CSM, întrerupând ședința și lăsând acolo pungi negre (aluzie la punga neagră pe care președintele Igor Dodon a primit-o de la fostul lider democrat Vlad Plahotniuc și în care se prezumă că ar fi fost bani, NM).

Membrii și simpatizanții Partidului Acțiune și Solidaritate protestează în fața Președinției: „Dodon, nu semna pentru judecători corupți”

Posted by Maia Sandu on Sunday, 2 August 2020

În pofida acestor mesaje, CSM a votat pentru numirea lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, iar Tamara Chișca-Doneva a obținut funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție și președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: