Luptătoarea Anastasia Nichita a obținut argintul la Jocurile Olimpice de la Paris
Full Article 1 minutes read

Luptătoarea Anastasia Nichita a obținut argintul la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta este primul argint olimpic obținut de Republica Moldova în ultimii 24 de ani la Olimpiadă. 

Anastasia Nichita a concurat la proba de lupte feminine în categoria de greutate 57 kg.

În drumul spre finală, sportiva din Republica Moldova le-a învins pe nemțoaica Sandra Paruszewski, brazilianca Giullia Penalber și chinezoaica Kexin Hong. În finala probei sportive, ea s-a confruntat cu japoneza Tsugumi Sakurai, în fața căreia a cedat.

Astfel, Anastasia Nichita a câștigat argintul olimpic.

Aceasta este prima medalie de argintă obținută de țara noastră la Jocurile Olimpice în ultimii 24 de ani.

Precizăm că, până acum, Republica Moldova are în palmares patru medalii de la Olimpiada de la Paris. Judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov și canoistul Serghei Tarnovschi au adus câte o medalie de bronz, iar Anastasia Nichita una de argint.

***

Olimpiada de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Republica Moldova este reprezentată de 36 de sportivi în cadrul a 10 probe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: