MAE-ul României reacționează, după ce CMC a refuzat să permită postului Radio Chișinău utilizarea, în continuare, a denumirii actuale
Full Article 2 minutes read

MAE-ul României reacționează, după ce CMC a refuzat să permită postului Radio Chișinău utilizarea, în continuare, a denumirii actuale

Redacția Radio Chișinău a publicat pe 27 mai o declarație cu privire la situația creată în urma respingerii prin vot, de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC), a dreptului de utilizare a toponimicului Chișinău în denumirea postului de radio Radio Chișinău. Administrația și angajații postului de radio își declară regretul și dezamăgirea profundă față de această decizie.

Radio Chișinău, pe tot parcursul celor zece ani de emisie, a fost un partener loial și onest al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, precum și al autorităților centrale și locale, angrenate în procesul de modernizare al țării și de integrare a acesteia în Uniunea Europeană.  SC Pajura Albă SRL – societatea ce operează frecvențele postului, în calitate de contribuabil, a plătit în decursul celor zece ani, absolut toate taxele datorate bugetului de stat și local, întocmai și la timp. (…) Lipsa oricărei reacții din partea primăriei la solicitările noastre, ne dă încă speranța să credem că votul consilierilor municipali care au respins Proiectul de decizie rezidă din necunoașterea obiectului de activitate al unui post de radio și posibila confuzie între o societate care comercializează bunuri cu brandul Chișinău și o societate ce operează un post de radio ce difuzează informatii, cultură și divertisment”, se arată în declarație.

În acest sens, redacția așteaptă o eventuală reconsiderare a poziției și votului Consiliului Municipal Chișinău.

Reacția MAE-ului României

Între timp, a venit cu o reacție Ministerul Afacerilor Externe al României, care „regretă decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic”, a Consiliului Municipal Chișinău. Ministerul Afacerilor Externe de la București își exprimă speranța că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă și juridică, a situației postului Radio Chișinău și va susține, în conformitate cu competențele sale, un astfel de rezultat, se mai spune în comunicatul citat.

Radio Chișinău, parte componentă a Radio România, este un post a cărui emisie a fost inaugurată la data de 1 decembrie 2011, fiind succesorul primului post de radio regional al Radio România, deschis la Chișinău în 1939 – Radio Basarabia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: