MAEIE a elaborat documentul cu privire la rechemarea lui Golovatiuc din funcția de ambasador
Full Article 2 minutes read

MAEIE a elaborat documentul cu privire la rechemarea lui Golovatiuc din funcția de ambasador

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au elaborat proiectul hotărârii de Guvern care vizează rechemarea din funcție a ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc. Informația a fost confirmată pentru NM, pe 2 august, de către purtătorul de cuvânt al instituției, Daniel Vodă.

Documentul a fost elaborat în contextul în care, acum câteva zile, diplomatul a fost rechemat la Chișinău pentru consultări. Se întâmplă la scurt timp după ce presa a scris că Golovatiuc ar fi vizat într-un scandal cu privire la hărțuire sexuală. Acuzațiile ar fi fost lansate de o angajată a misiunii diplomatice.

„Conform procedurii stabilite în legea serviciului diplomatic, propunerile privind rechemarea ambasadorilor sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene. Iar ulterior, Guvernul propune președintelui rechemarea șefului misiunii diplomatice. În aceste circumstanțe, MAEIE a elaborat proiectul hotărârii de Guvern care vizează rechemarea din funcție a ambasadorului Vladimir Golovatiuc. Decizia urmând a fi examinată în cea mai apropiată ședință de Guvern”, a precizat Daniel Vodă.

MAEIE nu a comentat deocamdată acuzațiile care i se aduc lui Vladimir Golovatiuc. La rândul său, diplomatul a declarat că este în concediu.

***

Înainte de a fi numit în funcția de ambasador, Vladimir Golovatius a fost deputat în Parlament din partea Partidului Socialiștilot.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: