Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, rechemat la Chișinău pentru consultări
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, rechemat la Chișinău pentru consultări

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat la Chișinău pentru consultări. Informația a fost confirmată pentru NM de Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

„În conformitate cu prevederile legale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a rechemat la Chișinău ambasadorul Vladimir Golovatiuc pentru consultări pe o perioadă nedeterminată în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia”, a spus Daniel Vodă.

Recent, în spațiul public au apărut informații precum că Vladimir Golovatiuc ar fi implicat într-un scandal sexual. Ministerul de Externe nu a făcut comentarii cu privire la acest subiect.

„Până la clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz, MAEIE se abține de la comentarii aferente informațiilor apărute în presa națională, cu mențiunea că în cadrul ministerului se promovează toleranță zero față de abuzuri de oricare tip. Respectul și protejarea demnității umane constituie unul din principiile de bază de care se ghidează serviciul diplomatic”, a mai anunțat Daniel Vodă.

Vladimir Golovatiuc a declarat pentru TV8 că a venit la Chișinău în concediu, însă a fost rechemat din acesta pentru consultări.

„Am venit la Chișinău în concediu. Acum sunt evenimente importante la parlament, guvern și ieri am fost rechemat din concediu pentru o consultație cu privire la viitorul meu când o să fie guvern. O să fie luată o decizie cu privire la persoana mea”, a spus Golovatiuc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: