MAEIE solicită cetățenilor Republicii Moldova să se abțină de la călătoriile neesențiale în Ucraina
Full Article 2 minutes read

MAEIE solicită cetățenilor Republicii Moldova să se abțină de la călătoriile neesențiale în Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) recomandă cetățenilor Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Ucrainei să se abțină de la călătorii neesențiale, iar celor deja aflați pe teritoriul Ucrainei – să evalueze necesitatea de a rămâne pe teritoriul țării vecine.  

Totodată, MAEIE recomandă cu prioritate cetățenilor moldoveni evitarea oricărei deplasări în regiunile de est ale Ucrainei și ajustarea promptă a planurilor de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă și a anunțurilor autorităților ucrainene.

„În eventualitatea rămânerii pe teritoriul Ucrainei, îndemnăm cetățenii moldoveni să manifeste prudență la planificarea deplasărilor și să evite zonele unde se desfășoară evenimente cu participarea unui număr mare de persoane. La fel, este importantă verificarea disponibilității actelor de călătorie valabile și a mijloacelor financiare necesare pentru părăsirea la necesitate a țării”, se arată într-o declarație a MAEIE.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene declară că continuă să analizeze cu atenţie evoluţia situaţiei de securitate, inclusiv din perspectiva menţinerii activităţii Ambasadei Republicii Moldova la Kiev.

„Astfel, ambasada de la Kiev și consulatul de la Odesa rămân operaţionale şi acţionează în direcţia acordării asistenţei şi protecţiei consulare cetățenilor aflați pe teritoriul Ucrainei”, comunică reprezentanții MAEIE.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: