Mai mult de 4 000 de noi infectări cu COVID-19 au fost înregistrate astăzi în Moldova
Full Article 2 minutes read

Mai mult de 4 000 de noi infectări cu COVID-19 au fost înregistrate astăzi în Moldova

Pe 20 ianuarie, numărul noilor cazuri de infectare cu COVID-19 va depăși pragul de 4 000. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă. Ministrul a precizat că, săptămâna viitoare, numărul noilor îmbolnăviri ar putea trece de 10 000.

Din cauza tulpinei Omicron a coronavirusului, care se răspândește foarte rapid, numărul de infectări cu COVID-19 în Moldova ar putea trece de 10 000 pe zi.

Am putea să trecem de 10 000. Înainte de conferință am întrebat la ANSP câte teste avem pozitive. Ei nu recoltaseră, știți că avem și privații. La acea oră aveam deja 4000. Vă dați seama… Ați văzut cazul Estoniei, o țară mult mai mică decât Moldova, aveau 14 000 într-o zi. Totul depinde dacă vom fi capabili să înțelegem mesajul că trebuie să ne protejăm, fără să pierdem pe cineva drag”, a declarat ministrul Sănătății.

Ala Nemerenco a mai spus că nu este adevărată informația potrivit căreia, în prezent, sunt mai puține cazuri grave.

Decesele vor rămâne tot acolo. Pur și simplu, procentual, față de numărul masiv de îmbolnăviri, vor fi mai mici. Dar ca număr vor fi mari. Să nu uităm că avem multe persoane vârstnice cu diferite maladii, inclusiv având statut de vaccinat. Rugămintea noastră este ca fiecare să facă tot posibilul ca să protejeze persoanele mai slabe fără infecție: să stea mai mult acasă, să evite aglomerațiile”, a conchis Nemerenco.

Amintim că autoritățile au declarat cod roșu epidemiologic în toată țara. Printre deciziile Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică se numără cea potrivit căreia, de luni, 24 ianuarie, elevii vor învăța timp de două săptămâni în regim online.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: