Mai multă comunicare și să fie accelerat un program. Maia Sandu, discuție cu Ala Nemerenco
Full Article 2 minutes read

Mai multă comunicare și să fie accelerat un program. Maia Sandu, discuție cu Ala Nemerenco

Președinta Maia Sandu i-a vorbit ministrei Sănătății Ala Nemerenco despre necesitatea accelerării programului guvernamental „Farmacie în satul tău”. Potrivit șefei statului, locuitorii satelor sunt nevoiți să facă drumuri lungi pentru a avea acces la medicamente. Totodată, Sandu a convenit cu Nemerenco să comunice mai mult cu cetățenii la subiectul medicamentelor compensate. Unii cetățeni, a menționat șefa statului, nu cunosc că o serie de medicamente au devenit gratuite iar altele sunt compensate în proporție de până la 80%. 

Maia Sandu a scris pe o rețea de socializare că, pe 4 iulie, a discutat cu Ala Nemerenco despre „planul continuu de îmbunătățire a serviciilor de sănătate în toată țara”.

„Un subiect important pentru oamenii cu care vorbesc când merg în sate sunt medicamentele compensate, mai ieftine. Am constatat că uneori cetățenii nu cunosc despre faptul că, pentru prima dată, o serie de medicamente au devenit gratuite, iar altele sunt compensate în proporție de până la 80%. Am convenit cu doamna ministră să comunicăm mai mult la acest subiect”, a menționat Sandu.

În plus, șefa statului a îndemnat „toți cetățenii să ceară de la medicii de familie lista de medicamente compensate”.

„Rog medicii să informeze cât mai clar oamenii despre faptul că statul plătește o parte din costurile medicamentelor. De asemenea, oamenii trebuie să cunoască despre E-Rețeta care permite pacienților cronici să ia medicamentele compensate și dispozitivele medicale necesare fără să stea în rânduri la medic și să piardă timp. Este nevoie să anunțe personalul medical că au nevoie de o rețetă nouă”, a adăugat Sandu.

Totodată, președinta a vorbit despre necesitatea de a grăbi un proiect guvernamental.

„Mi-am exprimat încrederea că programul „Farmacie în satul tău” va fi accelerat, așa încât locuitorii să aibă acces la medicamente fără a fi nevoiți să facă drumuri lungi. Deja au fost deschise 16 farmacii și altele 20 au primit licență, în total urmând să fie create farmacii în 150 de sate care nu au avut niciodată farmacie”, a comunicat Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: