Mai multe mașini cu numere străine au fost vandalizate. Poliția caută făptașii
Full Article 1 minutes read

Mai multe mașini cu numere străine au fost vandalizate. Poliția caută făptașii

Poliția Republicii Moldova întreprinde măsuri de investigare a cazurilor de sustragere a plăcuțelor de înmatriculare de pe automobilele cetățenilor străini. Informația a fost confirmată pe 7 martie.

La fel, sunt investigate cazurile de vandalizări, prin aplicarea inscripțiilor pe automobilele cetățenilor care nu sunt rezidenți ai Republicii Moldova.

Faptele enumerate mai sus sunt infracțiuni, iar făptașii sunt pasibili de răspundere pentru huliganism, furt și distrugerea intenționată a bunurilor străine. Îndemnăm repetat toate persoanele să respecte prevederile legislației Republicii Moldova. În cazul în care ați fost martor la astfel de situații, apelați Poliția la numărul unic de urgență 112”, au menționat oamenii legii.

Potrivit portalului tvn.md, mai mulți refugiați s-au trezit pe 5 martie cu mașinile vandalizate, la Bălți. Autoturismelor le-au fost scoase plăcuțele de înmatriculare, iar pe uși făptașii au desenat litera „Z”. Locuitorii mun. Bălți au sesizat pe rețelele de socializate cazuri de acest fel.

Litera „Z” de culoare albă este un simbol imprimat pe tehnica militară rusă, implicată în războiul din Ucraina. Potrivit uneia dintre versiuni, aceasta înseamnă „Za pobedu” (Pentru victorie). Mai multe detalii puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: