Mai multe persoane active în mediul online au fost la Președinție: ce au discutat cu Maia Sandu FOTO 
Full Article 3 minutes read

Mai multe persoane active în mediul online au fost la Președinție: ce au discutat cu Maia Sandu FOTO 

Șefa statului Maia Sandu a chemat la Președinție mai multe persoane din Republica Moldova active în mediul online. Președinta le-a vorbit despre „importanța unui dialog responsabil” cu urmăritorii lor de pe rețelele de socializare. Totodată le-a comunicat despre pericolul campaniilor de dezinformare de pe internet care „țintesc manipularea opiniei publice prin minciuni, știri false și propagandă”. Întrevederea face parte din seria de consultări a Maiei Sandu în contextul referendumului din toamnă. Precizările au fost făcute de reprezentanții Președinției. Prezentatorul TV Anatol Melnic, caricaturistul Alex Buretz, prezentatorii emisiunii „Internetu’ Grăiește” Nata Albot și Andrei Bolocan, Dumitru Roman de la „Zebra Show” sunt printre cei care au fost la discuția cu Maia Sandu. 

În seara zilei de 2 august, reprezentanții Președinției au comunicat despre o întrevedere a Maiei Sandu cu mai mulți creatori de conținut în mediul online. Potrivit sursei, părțile au discutat despre referendumul din toamnă, aderarea la Uniunea Europeană și beneficiile parcursului european pentru țară.

„Președinta a subliniat importanța unui dialog responsabil cu urmăritorii de pe rețelele de socializare și din comunitățile online. Șefa statului a vorbit despre verificarea informațiilor preluate din spațiul public, despre prevenirea răspândirii falsurilor și despre pericolul campaniilor de dezinformare de pe internet care țintesc manipularea opiniei publice prin minciuni, știri false și propagandă”, au relatat reprezentanții instituției prezidențiale.

Președinția a menționat că întrevederea face parte din seria de consultări a Maiei Sandu cu reprezentanți ai diferitor categorii sociale și comunități, despre referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Potrivit imaginilor publicate de instituția prezidențială, printre cei care au fost la discuția cu Maia Sandu sunt: prezentatorul TV Anatol Melnic, prezentatoarea Lili Lozan, caricaturistul Alex Buretz, jurnalista Cristina Evtodii, jurnalistul Alex Gurdila, prezentatorii emisiunii „Internetu’ Grăiește” Nata Albot și Andrei Bolocan, Dumitru Roman – cunoscut sub pseudonimul „Beton” din „Zebra Show”, moderatoarea podcastului „Titania Podcast” Tatiana Însurățel, bloggerița Katy Black și soțul ei Cristian Cebotari.

În toamnă, pe 20 octombrie 2024, pe moldoveni îi așteaptă un referendum, al cărui rezultat ar putea fi includerea în Constituție a unei clauze privind ireversibilitatea direcției europene de dezvoltare a țării. În buletinele de vot va fi indicată întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Se vor acorda două variante de răspuns: „Da” și „Nu”.

Pe 25 ianuarie 2024, Maia Sandu a început consultările cu privire la organizarea referendumului. Primii, la masa de discuții, au fost un grup de jurnaliști, experți din societatea civilă și formatori de opinie. Ulterior, 14 lideri de partid au fost la Președinție pentru a discuta cu Maia Sandu pe tema referendumului. La același subiect, Sandu a discutat și cu reprezentanții minorităților etnice.

Menționăm, tot pe 20 octombrie în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: