Mai mulți bani din UE, pentru Moldova? Maia Sandu a stabilit prioritățile într-o discuție cu comisarul european Johannes Hahn
Full Article 2 minutes read

Mai mulți bani din UE, pentru Moldova? Maia Sandu a stabilit prioritățile într-o discuție cu comisarul european Johannes Hahn

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o convorbire telefonică cu comisarul european pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, luni, 22 ianuarie. Președinția anunță că în cadrul discuțiilor au fost abordate prioritățile și viitorul asistenței europene pentru Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuției, președinta a evidențiat importanța sprijinului „continuu” al Uniunii Europene pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova, modernizarea infrastructurii și instituțiilor, precum și pentru avansarea pe calea aderării la UE.

Instituția prezidențială mai anunță că șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de partenerii europeni pentru „depășirea dificultăților cu care se confruntă țara noastră” în ultimii ani și pentru proiectele finanțate „care schimbă lucrurile în bine” în Republica Moldova.

„De asemenea, președinta Maia Sandu a menționat decizia istorică de a începe negocierile de aderare la UE, luată în luna decembrie a anului trecut, ca fiind un moment de cotitură pentru Moldova. Ea a reiterat angajamentul ferm al guvernării de la Chișinău de a continua reformele necesare pentru a îndeplini criteriile de aderare astfel încât Moldova să devină stat membru al UE cât mai curând posibil”, mai precizează Președinția în comunicatul emis.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: