Mai mulți moldoveni, stabiliți în Liban, cer să fie evacuați. Precizările Chișinăului
Full Article 2 minutes read

Mai mulți moldoveni, stabiliți în Liban, cer să fie evacuați. Precizările Chișinăului

Mai mulți moldoveni care sunt stabiliți în Liban, unde în prezent au loc acțiuni militare, au cerut autorităților Republicii Moldova să fie evacuați. Informația a fost comunicată în data de 1 octombrie de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care a precizat că „se depun eforturi” pentru a evacua cetățenii noștri. 

În legătură cu situația tensionată din Liban, ambasada Republicii Moldova în Republica Libaneză, cu reședința la Ankara, a recepționat și continuă să recepționeze mai multe cereri din partea cetățenilor moldoveni, care locuiesc în această țară, solicitând ajutor în evacuare. În prezent, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, în comun cu ambasada, depun eforturi în vederea evacuării de urgență a cetățenilor Republicii Moldova care solicită asistența autorităților”, se arată într-un comunicat publicat de MAE.

Ulterior, instituția a comunicat că, până acum, au parvenit 20 de cereri de evacuare din partea cetățenilor Republicii Moldova, însă aceștia continuă să se adreseze după ajutor.

Potrivit MAE, de la începutul anului 2024, autoritățile libaneze au confirmat prezența a 54 de moldoveni în Liban.

Pentru situații de urgență, cetățenii Republicii Moldova pot apela telefonul de urgență al ambasadei + 90 541 687 2104, fie adresa de email: [email protected].

***

Precizăm că, în ultimele săptămâni, armata Israelului a săvârșit multiple atacuri aeriene pe teritoriul Libanului, vizând infrastructura sau membrii grupării paramilitare Hezbollah. Iar în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie, armata Israelului a anunțat că a început o operațiune terestră „limitată, localizată și țintită” împotriva Hezbollah, în zona de frontieră din sudul Libanului.

Ostilitățile au început în contextul războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza, pe care Hezbollah o susține, inclusiv prin bombardamente asupra statului evreu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: