Maia Sandu a ajuns în Elveția, la Summit-ul pentru pace în Ucraina
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a ajuns în Elveția, la Summit-ul pentru pace în Ucraina

Președinta Maia Sandu a sosit la Summitul pentru pace în Ucraina, care se desfășoară în Elveția. Anunțul a fost făcut de către aceasta pe rețelele de socializare. 

Astăzi, sunt la Summit-ul pentru Pace în Ucraina, pentru a reconfirma angajamentul ferm al Republicii Moldova pentru pace – o pace care nu înseamnă capitulare în fața agresorului, o pace care nu înseamnă ocuparea teritoriilor, o pace care respectă integritatea teritorială a Ucrainei. Pacea Ucrainei este pacea Moldovei”, a scris președinta Sandu pe X.

Summit-ul pentru pace în Ucraina are loc în Elveția, în perioada 15-16 iunie. Scopul principal al reuniunii este discutarea căii către o pace justă și durabilă în Ucraina, care se confruntă cu invazia rusă de peste doi ani. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat anterior că, participanții summit-ului vor discuta, de asemenea, despre schimbul de prizonieri de război după formula „toți pentru toți” și chestiunile referitoare la securitatea nucleară și alimentară.

Lideri din peste 90 de țări din întreaga lumea și-au confirmat prezența la reuniune. Țara noastră va fi reprezentată de președinta Maia Sandu. China, Brazilia, Arabia Saudită și alte câteva state au refuzat să participe la summit, iar Rusia nu a fost invitată.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: