Maia Sandu a anunțat că există deja un candidat la funcția de șef al SIS: „Este bine să vină în sistem un om din afară”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a anunțat că există deja un candidat la funcția de șef al SIS: „Este bine să vină în sistem un om din afară”

Autoritățile au deja un candidat la șefia Serviciului de Informații și Securitate. Informația a fost confirmată de către președinta țării Maia Sandu, în cadrul ediției din 30 mai a emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV. Aceasta a mai menționat că persoana respectivă „vine din afara sistemului de securitate”.

Președinta țării Maia Sandu a menționat că a discutat cu Alexandr Esaulenco înainte de demisia acestuia. Șefa statului a apreciat, per total, activitatea acestuia în fruntea SIS.

„Dlui a fost în această funcție timp de 3 ani. Au fost multe lucruri bune care s-au întâmplat în acești 3 ani, au fost acțiuni de protejare a intereselor naționale, la care a contribuit dl director. În același timp, era și o mișcare firească, pentru că am discutat de multe ori că e nevoie de oameni noi, care să vină în sistem, în special pentru că am trecut prin vremuri mai dificile, când instituțiile statului – de voie sau de nevoie au fost folosite. Respectiv, există niște semne de întrebare în raport cu majoritatea instituțiilor statului. Părerea mea și este susținută de către majoritatea parlamentară, de către președintele Parlamentului, este că este bine să vină în sistem un om din afară”, a explicat președinta țării.

Maia Sandu a subliniat că este nevoie ca reformele să continue.

Se face o analiză a sistemului de securitate în general și în instituția SIS. O să continuăm aceste reforme. Dl Esaulenco a avut o contribuție pozitivă la anumite lucruri”, a adăugat Sandu.

Președinta țării a refuzat să spună dacă inițiativa privind demisia a venit din partea lui Esaulenco sau a majorității Parlamentare. De asemenea, aceasta nu a vrut să spună cine este persoana propusă pentru a-i lua locul fostului director al SIS.

Există un candidat, vine din afara sistemului de securitate. Are anumite tangențe în activitatea pe care a făcut-o până acum, a colaborat cu această instituție. În scurt timp va fi anunțat numele”, a mai spus șefa statului.

Amintim că, pe 30 mai, reprezentanții Parlamentului au anunțat că speakerul Igor Grosu a primit cererea de demisie semnată de Alexandr Esaulenco. Aceasta urmează a fi examinată în plenul Parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: