Maia Sandu a chemat la discuții reprezentanții mai multor partide. Când va avea loc întrevederea și ce se va aborda 
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu a chemat la discuții reprezentanții mai multor partide. Când va avea loc întrevederea și ce se va aborda 

Pe 28 iunie, la Președinție, șefa statului Maia Sandu va avea o discuție cu reprezentanții mai multor partide politice din Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru NM de Președinție. Întrevederea va avea loc cu partidele „care se declară pro-europene” pentru a se identifica „noi modalități de conlucrare în vederea îndeplinirii agendei europene a țării noastre”. 

Pentru NM, purtătoarea de cuvânt a Președintei Irina Gotișan a declarat că întrevederea a fost solicitată de partidele politice, urmare a unor discuții cu Maia Sandu pe subiectul adunării istorice din 21 mai.

În urma discuțiilor care au avut loc în contextul Adunării „Moldova Europeană”, partidele politice care au declarat că optează pentru aderarea țării noastre la UE i-au solicitat Președintei Maia Sandu să organizeze mai frecvent întrevederi de acest gen”, a menționat reprezentanta Președinției.

În acest fel, potrivit Irinei Gotișan, miercuri, la Președinție, va avea loc următoarea discuție „cu reprezentanții forțelor politice care se declară pro-europene”.

Întrevederea va avea loc „pentru a fi identificate noi modalități de conlucrare în vederea îndeplinirii agendei europene a țării noastre”

Șefa statului va continua să mențină dialogul cu toate părțile interesate pentru a consolida societatea și a avansa aderarea noastră la UE”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Președinției.

NM a întrebat reprezentanții Președinției care sunt partidele invitate la discuție. Deocamdată nu avem un răspuns.

***

De precizat că înainte de Adunarea Națională „Moldova Europeană” din 21 mai, șefa statului a avut o discuție cu Dorin Chirtoacă (PL), Vasile Costiuc (PDA), Ana Guțu (PUN), Dragoș Galbur (PNM), Igor Munteanu (CUB), Ruslan Codreanu (PPO), Ștefan Gligor (PS), Liviu Vovc (Platforma DA).

Reprezentanții Președinției declarau, într-un comunicat de presă, că șefa statului le-a spus reprezentanților partidelor politice că „locul nostru este în familia europeană și că depinde de toate partidele proeuropene ca aderarea la UE să devină un proiect de țară, susținut de către toți cetățenii noștri”.

Înainte de întrevederea cu reprezentanții partidelor politice, Maia Sandu a fost întrebată dacă exclude o discuție cu PSRM cu privire la evenimentul din 21 mai. „Partidul Socialiștilor nu este un partid proeuropean, știm acest lucru. Dacă oamenii care i-au votat sunt proeuropeni, bineînțeles că ei sunt bineveniți la acest eveniment”, a comunicat șefa statului. „Toată lumea care crede cu adevărat și care susține cu adevărat acest demers este binevenită la acest eveniment”, a adăugat Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: