Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. Alegeri anticipate pe 11 iulie (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. Alegeri anticipate pe 11 iulie (VIDEO)

Președinta țării Maia Sandu a semnat decretul privind dizolvarea parlamentului și stabilirea datei alegerilor anticipate. Declarația a fost făcută de către șefa statului în cadrul unui briefing de presă, organizat la scurt timp după pronunțarea deciziei Curții Constituționale, privind neconstituționalitatea stării de urgență.

„Am semnat decretul de dizolvare a actualului Parlament. Am deschis calea pentru ca cetățenii să-și poată aleagă un parlament nou, care să servească intereselor oamenilor. Puterea este acum în mâinile Dvs, în mâinile poporului. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic, în care oamenii să trăiască în pace și bunăstare”, a declarat Maia Sandu.

Data alegerilor pentru noul Parlament a fost stabilită pentru 11 iulie 2021.

„Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ține parlamentul care pleacă. După alegeri, vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritate stabilă și vom îndrepta lucrurile în țară. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile vor lucra pentru binele oamenilor”, a adăugat președinta țării.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Reacția lui Igor Dodon după anunțul președintei țării privind dizolvarea parlamentului o puteți citi AICI.

Amintim că, pe 28 aprilie, Curtea Constituțională a examinat sesizările depuse de deputații Sergiu Litvinenco, Veronica Roșca și Octavian Țîcu. Magistrații au ajuns la concluzia că decizia din 31 martie a majorității parlamentare formate din PSRM și Platforma „Pentru Moldova” a fost luată în discordanță cu normele constituționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: