„Vreți alegeri, mergem la alegeri!” Reacția lui Igor Dodon după dizolvarea Parlamentului
Full Article 2 minutes read

„Vreți alegeri, mergem la alegeri!” Reacția lui Igor Dodon după dizolvarea Parlamentului

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon declară că formațiunea pe care o reprezintă este pregătită de alegeri parlamentare anticipate. Într-o postare publică, socialistul a menționat că scrutinul trebuia amânat din cauza pandemiei. 

„Vreți alegeri, mergem la alegeri! Noi suntem pregătiți să facem față acestei provocări politice și să demonstrăm că electoratul socialiștilor este de încredere, este puternic din punct de vedere moral și înțelege foarte bine, cine și ce reprezintă în politica internă și cea externă. Aceste alegeri parlamentare au fost inevitabile, din mai multe motive. Însă ar fi trebuit să le amânăm din cauza pandemiei. La toamnă, numărul de infectați ar fi fost deja în scădere, a menționat Dodon.

Liderul PSRM a atras atenția că, din 28 aprilie, Moldova a rămas pe o perioadă nedeterminată fără un parlament și fără un guvern funcțional. Totodată, a fost anulat regimul stării de urgență instituit de către parlament la finele lunii martie.

„La indicația coordonatorilor din Occident, Maia Sandu și sateliții săi politici aruncă țara în campania electorală chiar în apogeul pandemiei, când numărul cetățenilor imunizați constituie abia circa 3%, pe un fondal de deficit bugetar enorm, care ar putea provoca, în condițiile unei instabilități politice, reținerea plăților curente, dificultăți la achitarea pensiilor și a salariilor, falimentul agenților economici, sărăcirea în continuare a populației. Este important de menționat că în buget nu sunt prevăzuți bani pentru alegeri”, a mai spus Dodon.

Politicianul a reiterat apelul către „unirea forțelor patriotice”.

***
Amintim că pe 28 aprilie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională hotărârea parlamentului din 31 martie, privind declararea stării de ugență. La scurt timp, șefa statului a anunțat că a semnat decretul privind dizolvarea parlamentului. Alegerile parlamentare anticpate urmează să se desfășoare pe 28 aprilie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: