Maia Sandu, către miile de salvatori, medici, polițiști și drumari care au intervenit pentru a ajuta oamenii, după ninsori: „Vă sunt recunoscătoare”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, către miile de salvatori, medici, polițiști și drumari care au intervenit pentru a ajuta oamenii, după ninsori: „Vă sunt recunoscătoare”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de mulțumire către toți cei care în ultimele 24 de ore au deszăpezit și curățat drumurile și au ajutat oamenii: salvatori, pompieri, polițiști, militari, medici sau drumari. Șefa statului și-a manifestat recunoștința și le-a mulțumit pentru intervenția promptă.

„Le sunt recunoscătoare tuturor celor care ieri pe parcursul zilei și întreaga noapte au deszăpezit și curățat drumurile și au ajutat oamenii. Peste 200 de drumari au lucrat necontenit pentru a debloca circulația rutieră și a-i ajuta pe toți să ajungă cu bine acasă. Mii de polițiști, pompieri, salvatori, militari, personal medical și reprezentanții autorităților locale au acordat asistență celor aflați la nevoie și au intervenit în situații dificile. Datorită dumneavoastră noi cu toții suntem mai în siguranță. Vă mulțumim!”, a scris președinta Maia Sandu

Șefa statului a venit cu un apel către cetățeni: „În continuare, vă rugăm să vă deplasați cu grijă și să conduceți atent”.

Amintim că meteorologii au emis cod galben și portocaliul de vânt, ninsori și viscol, în totală țara, pe 25-26 noiembrie. În consecință, sute de automobile, autocare și ambulanțe au rămas blocate în nămeți. Mai multe curse avia au fost anulate sau amânate, iar drumurile au fost blocate. Pompierii și salvatorii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 182 de situații de urgență.

La această oră, 139 de sate continuă să rămână în beznă, iar 13 drumuri – blocate. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: