Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate. Un deputat al Platformei DA, în noua componență
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate. Un deputat al Platformei DA, în noua componență

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat pe 25 ianuarie, decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate. Componența acestuia a fost completată cu 11 persoane, inclusiv consilieri ai președintelui, vicepreședinte al Băncii Naționale și un deputați din partidele „Platforma Demnitate și Adevăr” (DA) și „Acțiune și Solidaritate” (PAS). Prima ședință a consiliului va avea loc pe 26 ianuarie, potrivit serviciului de presă al președinției.

După cum a menționat administrația prezidențială, pe 25 ianuarie, Sandu a semnat un decret de constituire a Consiliului Suprem de Securitate. Pe lângă Sandu, consilierul său în domeniul  apărării Ana Revenco, președintele parlamentului, prim-ministrul, miniștrii apărării și afacerilor interne, procurorul general, precum și directorul Serviciului de Informații și Securitate, comisia parlamentară pentru securitate națională și Banca Națională, au mai fost incluși încă 11 persoane.

Este vorba de secretarul general al aparatului președintelui Andrei Spînu, consilier al președintelui în domeniul justiției Olesea Stamate, consilier al președintelui în domeniul economic Veaceslav Negruța, consilier prezidențial în domeniul sănătății Ala Nemerenco, deputații PAS Igor Grosu și Sergiu Litvinenco, Chiril Moţpan – deputat Platforma DA, Vladimir Munteanu – viceguvernator BNM, expert economic la Expert-Grup Sergiu Gaibu, Tatiana Răducanu – judecător în demisie, preşedinte al Consiliului de Administraţie al asociaţiei „Centrul de Resurse Juridice”, Vladislav Kulminski – fost consilier al premierului Maia Sandu, expert în politică internă şi securitate;

Prima întâlnire a noii componențe a Consiliului de Securitate va avea loc pe 26 ianuarie.

„Reacția deputaților din Partidul Socialiștilor (PSRM) nu a întârziat. Parlamentarul Gaik Vartanean, care se află într-o deplasare la Strasbourg, a comentat noua componență a CSS. Acesta a atras atenția că printre noii membri sunt și reprezentanți ai unor ONG-uri.

„Reprezentanți ai ONG-urilor, care primesc finanțare din afara țării. Acces la secrete de stat? Sau asta nu mai contează?”, s-a întrebat socialistul.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: