„Este un record istoric”. Primele declarații ale Maiei Sandu după închiderea secțiilor de votare în Republica Moldova (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Este un record istoric”. Primele declarații ale Maiei Sandu după închiderea secțiilor de votare în Republica Moldova (VIDEO)

Maia Sandu, candidata PAS la funcția de președinte al țării, a făcut primele declarații după închiderea secțiilor de votare din interiorul țării. Aceasta a mulțumit alegătorilor pentru mobilizare și și-a exprimat regretul că alegătorii din străinătate au fost nevoiți să aștepte ore în șir ca să-și exercite dreptul la vot.

„Dragi cetățeni, astăzi am fost martorii unei mobilizări extraordinare a moldovenilor. Oamenii au ieșit la vot pentru că le pasă. Oamenii vor să fie respectați. Oamenii vor ca puterea să le ofere soluții la probleme lor. Mulțumesc tuturor celor care au participat astăzi la vot. Ne închinăm în fața dvs. Este un record istoric”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit candidatului, oamenii au demonstrat că oricât de departe ar ajunge, le pasă de țara lor. „Regretăm că mulți ați așteptat ore în șir pentru a putea vota”.

Maia Sandu a menționat în discursul său că instituțiile statului au închis ochii la multe încălcări astăzi,

„Din păcate, instituțiile statului nu s-au ridicat la nivelul acestor alegeri. CEC a închis ochii la încălcări grave ale Codului Electoral. Poliția și Procuratura au închis ochii la transportarea organizată a alegătorilor și nu au vrut să oprească mituirea alegătorilor.  În străinătate nu s-au ajuns buletine de vot şi nu a fost asigurat dreptul cetăţenilor la vot. În ciuda unei miopii selective, eu cred că azi, vocea cetățenilor se va face auzită”, a precizat Sandu.

Declarațiile liderei PAS sunt făcute după închiderea secțiilor de votare.

Primele rezultate ale scrutinului vor fi anunțate în jurul orei 22.00. În turul doi de scrutin, s-au confruntat Maia Sandu și Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: