Ministrul de Interne și cel al Mediului – față-n față cu președinta țării. Despre ce au discutat
Full Article 3 minutes read

Ministrul de Interne și cel al Mediului – față-n față cu președinta țării. Despre ce au discutat

Pe 20 august, instituția prezidențială a comunicat despre întrevederile șefei statului cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, și ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu. Cu ultimul, președinta a vorbit despre programul național de împădurire și gunoiștile neautorizate. Cu ministrul de la Interne – despre problemele de securitate și ordine publică. În total 9 miniștri din Guvernul Recean au fost discuții cu președinta Maia Sandu.

Instituția prezidențială a raportat, pe 20 august, că președinta Maia Sandu a avut o discuție cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, despre „problemele de securitate și ordine publică”.

La rândul ei, Maia Sandu a scris pe o rețea de socializare că a vorbit cu Adrian Efros „despre creșterea profesionalismului angajaților Ministerul Afacerilor Interne, contribuția țării noastre la pacea și securitatea regională și importanța de a avea grijă acasă, în Moldova, de securitate și ordine publică”.

„Instituțiile de ordine din țara noastră devin mai puternice. Acestea au reușit, în cele mai dificile momente din ultimii ani, să asigure ordinea constituțională și siguranța cetățenilor. De asemenea, Moldova pune umărul, alături de alte state europene, la menținerea unei Europe a solidarității, unde țările se ajută reciproc și, împreună, previn sau lichidează consecințele dezastrelor naturale și contribuie la securitatea oamenilor. E important să continuăm eforturile de consolidare a instituțiilor, așa încât ele să acționeze și mai eficient în interesul cetățeanului, respectând cu strictețe legea, și să devină reziliente în fața oricăror provocări la adresa securității naționale”, a adăugat președinta.

Tot pe 20 august, instituția prezidențială a anunțat că șefa statului a avut o discuție cu ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu. Cu ultimul, Maia Sandu a vorbit despre „cel mai mare program din domeniul mediului – Programul național de împădurire”. Sandu l-a informat că până în 2032 trebuie „să extindem și reabilităm 145 de mii de ha de pădure”.

Un alt subiect plasat în discuție a fost „gunoiștile neautorizate”. „Ministrul m-a informat despre procesul de pregătire pentru inițierea în 2025 a construcției primelor două centre regionale de colectare și sortare a deșeurilor, care vor acoperi necesitățile raioanelor Ungheni, Călărași, Nisporeni, Edineț, Dondușeni, Briceni și Ocnița”, a precizat Sandu.

***

Anterior, șefa statului a comunicat despre întrevederi cu șapte miniștri: ministra Sănătății Ala Nemerenco, ministrul Energiei Victor Parlicov, ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea și cu ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: