Maia Sandu – întrevedere cu delegația APCE, aflată în Moldova pentru a evalua campania preelectorală
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu – întrevedere cu delegația APCE, aflată în Moldova pentru a evalua campania preelectorală

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut pe 18 septembrie o întrevedere cu o delegație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în țara noastră într-o misiune preelectorală. Discuțiile au avut loc în contextul organizării alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional pentru aderarea țării la Uniunea Europeană, programate pentru 20 octombrie 2024.

În timpul întâlnirii, potrivit instituției prezidențiale, Maia Sandu a reafirmat angajamentul autorităților de a asigura un scrutin transparent și lipsit de influențe externe. Totodată, președinta a subliniat că este esențial ca alegerile să fie libere și democratice.

Părțile au abordat, de asemenea, „provocările la adresa democrației, inclusiv pericolele prezentate de dezinformare, finanțarea ilegală a campaniilor electorale și tentativa de influențare a votului prin coruperea alegătorilor”. Reprezentanții Președinției au adăugat că atât APCE cât și Maia Sandu „au confirmat importanța respectării eforturilor constante de protejare a integrității procesului electoral din Republica Moldova”.

Delegația APCE se află în Republica Moldova pentru a evalua pregătirile pentru alegeri. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: