Maia Sandu, la întrevedere cu Luminița Odobescu: „România este unul dintre cei mai importanți donatori ai R.Moldova”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu, la întrevedere cu Luminița Odobescu: „România este unul dintre cei mai importanți donatori ai R.Moldova”

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministra afacerilor externe a României Luminița Odobescu, care efectuează o vizită la Chișinău. Sandu a mulțumit oficialului român „pentru sprijinul constant acordat Chișinăului în procesul de aderare la Uniunea Europeană” și a dat asigurări că Republica Moldova „va continua să facă progrese în parcursul european și că guvernarea va depune toate eforturile pentru a duce la bun sfârșit reformele inițiate”. Tot la întâlnire, șefa statului i-a mulțumit ministrei pentru sprijinul oferit țării noastre și i-a spus că România este unul dintre cei mai importanți donatori ai Republicii Moldova.

Pe 5 iulie, reprezentanții instituției prezidențiale au declarat că Maia Sandu a avut o întrevedere cu Luminița Odobescu, care se află la Chișinău pentru Reuniunea Trilaterală Republica Moldova – România – Ucraina.

„În cadrul întrevederii, șefa statului a mulțumit autorităților de la București pentru sprijinul constant oferit țării noastre, România fiind unul dintre cei mai importanți donatori ai Republicii Moldova. România contribuie activ la implementarea programului „Satul European”, în special prin reabilitarea, extinderea și modernizarea sistemelor apă și canalizare din satele țării noastre. Cu sprijinul României, dezvoltăm, de asemenea, infrastructura educațională, inclusiv achiziționarea de autobuze școlare și renovarea căminelor studențești. În acest an, România va sprijini renovarea căminului Universității de Stat din Cahul”, au relatat reprezentanții Președinției.

Se mai precizează că Sandu „și-a manifestat recunoștința pentru sprijinul constant acordat Chișinăului în procesul de aderare la Uniunea Europeană, dar și pentru asistența oferită Ucrainei”.

La fel, președinta a subliniat că „Republica Moldova va continua să facă progrese în parcursul european și că guvernarea va depune toate eforturile pentru a duce la bun sfârșit reformele inițiate”.

„La fel, șefa statului a discutat despre proiecte bilaterale în domeniile energetic, infrastructură, sănătate și educație”, au comunicat reprezentanții instituției prezidențiale.

Maia Sandu, la întrevedere cu Luminița Odobescu: „România este unul dintre cei mai importanți donatori ai R.Moldova”

presedinte.md

Pe 5 iulie, la Chișinău, a avut loc cea de-a treia reuniune a Trilateralei România-Moldova-Ucraina la nivelul miniștrilor de externe. Acest format a fost lansat în anul 2022, la inițiativa șefului diplomației de la București de atunci, Bogdan Aurescu. Acesta are drept scop cooperarea dintre cele trei țări vecine în contextul invaziei ruse împotriva Ucrainei și crizele cu care se confruntă Ucraina și Moldova din cauza acesteia. Pe lângă Luminița Odobescu, la Chișinău se află și ministrul de Externe al Ucrainei Dmitri Kuleba.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: