Maia Sandu nu a venit la dezbaterile de la Moldova1, iar Stoianoglo a părăsit studioul în direct. Reacția lui Renato Usatîi
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu nu a venit la dezbaterile de la Moldova1, iar Stoianoglo a părăsit studioul în direct. Reacția lui Renato Usatîi

Alexandr Stoianoglo, candidatul susținut de Partidul Socialiștilor la alegerile prezidențiale, a părăsit platoul dezbaterilor electorale de la Moldova 1. El a motivat că a așteptat prezența Maiei Sandu, candidata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate la scrutinul prezidențial, la dezbaterile electorale pentru a-i oferi întrebări și a-i răspunde la „învinuirile aduse”. Prin urmare, Stoianoglo a spus că nu are întrebări la candidatul Renato Usatîi, prezent și el în platoul dezbaterilor electorale, și a părăsit studioul de televiziune. 

„Reieșind din situația creată astăzi de către reprezentanții guvernării, au ignorat această întâlnire – aceste dezbateri, eu nu am ce să discut cu domnul candidat Usatîi. Eu nu am întrebări nici față de domnul Usatîi, nici față de alți candidați. Eu am vrut să fie o discuție constructivă cu reprezentanții guvernării. Eu am multe întrebări și am fost gata de a răspunde și la învinuirile care au fost aduse de guvernarea actuală și doamna Sandu împotriva mea. În situația creată, eu voi părăsi această sală și nu voi participa la aceste dezbateri”, a anunțat Stoianoglo.

„Asta nu înseamnă că noi nu vom participa la dezbateri în viitor. Echipa mea va participa la toate dezbaterile care noi o să fim invitați și vom promova platforma noastră electorală”, a adăugat candidatul.

În reacție, moderatorul dezbaterilor electorale a spus că-i „înțelege poziția” și i-a mulțumit că s-a prezentat la postul public de televiziune. Ulterior l-a întrebat pe Usatîi dacă este de acord să continue ediția. „La domnul Stoianoglo, întrebări nu am. Eu vreau să folosesc această platformă pentru a discuta cu cetățenii, să-mi prezint platforma”, a răspuns Usatîi. Astfel ediția de la Moldova1 a continuat.

Zilele trecute, postul public de televiziune a anunțat că începe seria dezbaterilor electorale pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Instituția publică a menționat că la ediția din 8 octombrie au fost invitați Alexandr Stoianoglo, Maia Sandu și Renato Usatîi.

În septembrie curent, candidata la scrutinul prezidențial Maia Sandu a fost întrebată la ProTV dacă va participa la dezbaterile electorale. Sandu a răspuns că „dezbaterile sunt un element util al democrației atunci când cei care participă în aceste dezbateri își doresc ca să se dezbată pe subiecte concrete și într-un mod civilizat”. „Atunci când mai mulți candidați transformă aceste dezbateri într-un spectacol de prost gust, atunci asta nu prea ajută cetățenii să-și formeze o opinie. Din păcate, eu cred că noi avem mai mulți candidați în această campanie care au alte scopuri și care, așa cum spuneam, vor să transforme și campania dar și dezbaterile într-un spectacol de prost gust. (…) O să vedem cum o să evolueze lucrurile”, a adăugat Sandu.

***

Comisia Electorală Centrală a încheiat pe 24 septembrie examinarea documentelor depuse de potențialii candidați pentru funcția de președinte al țării. Dacă până la alegeri nu va mai fi exclus nimeni, atunci în buletinul de vot vor figura 11 candidați. NewsMaker a relatat cine sunt aceștia, prin ce au devenit celebri și cu ce program pășesc în campania electorală. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: